top of page
019_edited.jpg
C Leiwo.jpg
IMG_E1713.JPG

CHARLOTTA KULKUREIDEN SILMIN

Kulkurit toivottavat onnea ja menestystä uudelle puheenjohtajalleen. Hallituksen jäsenet muistelevat tässä Charlotan edesottamuksia teatterissa. 
lotubebe_edited.jpg
C_edited.jpg
lotu.jpg
SydänLOGO.PNG
SydänLOGO.PNG
PICT0054.JPG
IMG_4534_edited.jpg
AKI KORPELA:
CHARLOTAN IHANAT ÄÄNIMAISEMAT

Charlotta on paitsi vastannut musiikista, myös toiminut vuosia teatterin meikkaajana. Kaikki kanssanäyttelijät ovat istuneet Charlotan meikkauspenkissä ennen lavalle astumista.
Charlotta esiintyy myös itse näyttelijänä lähes kaikissa näytelmissä. Rooleja on riittänyt kartanon emännästä kanttorin kautta kanaemoon, joka ”ei vielä ollut skypettänyt tipuilleen” tai kävi munimassa Pekka Töpöhännän pihalla. 
Ehkä Charlotan oma kokemus näyttämöllä heijastuu hänen tarkkaan kykyynsä loihtia kulkureiden näytelmiin äänimaisemia.  
Muusikkomme osaa myös ohjata tansseja. Yleensä teatterimme on palkannut tuotoksiinsa ammattikoregrafit, joiden ohjausta Charlotta palauttaa kanssanäytelijöiden mieleen, mutta sellainenkin ihme on nähty, että esitykseen on yhtäkkiä tarvittu Charlotan oma koreografia. Sellainenkin onnistuu.

Kivisto_ Charlotta_2552 2_edited.jpg
JARNO HANNULA  varapuheenjohtaja:
HUUMORIA JA ESIINTYMISEN ILOA
IMG_2277_edited.jpg
"CHARLOTALLA ON SUOJELUSENKELIN VIRKA"
IMG_5916.JPG

Maitolaiturilla Abraham puri hampaansa melkein poikki, kun armollinen Valma Putki niin vaati.

IMG_9251_edited.jpg

Marke ja Charlotta ovat vuosien saatossa tehneet lukemattomia rooleja yhdessä. Tässä kuvassa he ovat merenneitoina Hyvinkään Hopeavuoresta kertovassa näytelmässä Hyvinkää Cocktail.

Näin harrastelijan näkökulmasta on Charlotalla esityksissä usein myös suojelusenkelin virka, kun hän kuiskaten pelastaa soittimensa takaa "bläkärin mustaan kaivoon" tippumaisillaan olevan teatterilaisen. Onhan se ihan käsittämätöntä, että joku hoitaa meikit, musat ja muistaa siinä ohella puolestasi tanssien askeleet sekä kaikkien muiden replat -ilman papereita, totta kai.

puvustus (13)_edited.jpg
IMG_8780.JPG
JAAKKO KIVISTÖ väistyvä puheenjohtaja:

Toivotan uudelle pj:lle menestyksen vuosia KulkuriTeatterissa ja kaikilla muillakin työaloilla sekä ikiomassa yksityiselämässä. Toivon Charlotan vievän hänelle niin perin ominaista huumoria ja esiintymisen iloa kaikkien meidän jörrikkä-suomalaisten keskuuteen - kunhan muistaa, että kynttilää tulee polttaa vain toisesta päästä! 
Enkelin roolissa 6-vuotiaana näyttelijäuransa aloittanut musiikkivastaavamme tuntee jokaisen teatterilaisen ja jokainen tuntee hänet ja hänen taitonsa ja lahjakkuutensa, joten teatterimme jatkaa toimintaansa mitä turvallisimmissa käsissä nuorin voimin. Intendentin tehtävät Hyvinkään orkesterissa johtivat Suomen Sinfoniaorkesterien hallitukseen sen
nuorimpana jäsenenä. Intendentin työn rinnalle tuli Riihimäen kesäkonserttien toiminnanjohtajan pesti ja ihan viimeisin kutsu tuli Lappeenrantaan, jossa Charlottaa kaivataan sihteeriksi laulukilpailujen organisaatioon. 
Olemme saaneet nauttia taitavan säveltäjän ja musiikin johtajan työn tuloksista jo monia vuosia - kuka voisikaan soittaa viululla tai pianolla paremmin esityksiämme värittäen kuin Charlotta. Hänen näppäriä sormiaan tottelevat myös harmonikka, kitara, cembalo, mandoliini ja urut. Onpa hän soittanut duettoa itsensä kanssa uruilla ja viululla! Syksyllä 2015 ensi-iltansa saanut Karoliina Kihokin kommervenkit oli Charlotan uusi teatterivaltaus sävellyksineen ja sovituksineen . Uutta oli myös se, että käsikirjoitus ja osin ohjauskin olivat hänen käsialaansa.

kirje isältä1_edited.jpg

Aina pitää olla hauskaa ja tässä porukassa sitä tuppaa olemaan. Uuden puheenjohtajamme rakkaat miehet (vas.) Aki Korpela ja väistyvä puheenjohtaja Jaakko Kivistö.

"MARKE EIRISTÖ: IHANA,RAKAS, SUURISYDÄMINEN LOTU"

En ikinä unohda Charlotan katsetta, kun hän suoraan ja vilpittömällä lapsen uskolla katsoi minua kun lauloin kulkureiden ensimmäisissä produktioissa v. 1991 Kytäjän Maapirtillä Joulu on enkelten –näytelmän enkelilaulua.  Minulla oli täysi tekeminen, että sain laulun klaarattua kunnialla kotiin.Kuinka moni saa säestäjäkseen sellaisen ammattilaisen, joka transponoi tuosta vaan, seuraa soitollaan laulajaa, vaikka laulu ei aina ihan pulkkaan menisikään tai muistaa kappaleen kuin kappaleen ulkoa! Entäs Charlotan sävellykset meille teatterilaisille. Lukuisat lastenlaulut, sovitukset mitä ihmeellisimmistä kappaleista ja kuinka moni saa laulettavakseen varta vasten hänelle sävellettyä laulua. MusPus kuulemma oli tehty osittain juuri sellaiseksi kuin se oli, jotta minun hengittämistäni saadaan parannettua. Kuinka ylpeä olinkaan saadessani laulaa soolon Violankadun laulusta; sekin aivan omaa luokkaansa. Tai kukapa voisi unohtaa ihanaa Eino- laulua hopeavuoressa, se on ehdottomasti yksi lemppareistani kuin myös Tango Erotique Aulin ja Sakun jutusta Illusiooni.
Ihailen myös Charlotan hermoja opettaa meille viikosta toiseen samoja lauluja uudestaan ja uudestaan ja ettei hän päästä meitä helpolla, vaan aina saa tuloksesta parhaan mahdollisen. Kyllä on välillä syytä Valma Putken meille vähän ärähtää, kun tämä sonnilauma ei sitten niin millään vaivaudu opettelemaan laulun sanoja aikanaan tai muuten vaan sähelletään kaikkea turhaa.

JAAKKO KIVISTÖ

pekka1_edited.jpg

Välillä pitää taikoa miehestä Pulla. Kuvassa Harri Wilénin muodonmuutos. Sitten Cn pitääkin kiirehtiä pitämään äänenavausta ja ylipäätään aina  pitää jöötä!

Päivitetty 4.4.23 b

bottom of page