top of page
2P6A1738_edited.jpg

Willan Gallerian jouluikkunat
2020 ja 2021

teksti Jaakko Kivistö

Ikkunoiden valmistaminen alkoi molempina vuosina hyvissä ajoin kesän lopulla. Kahteen viisi-metriseen ikkunaan piti hankkia jouluisia aiheita, talvea ja Lappia joulupukin linnasta pieniin yksityiskohtiin jouluseimeä unohtamatta. Pienet yksityiskohdat ovat erityisen tärkeitä alle metrin mittaisten pienokaisten mielestä – heitä voi nähdä makailemassa ja polvillaan tutkimassa kaikkia sellaisia pikkujuttuja, joita vanhemmat ihmiset tuskin edes huomaavat.

Ikkunat suunnitteli ja asemoi Benita Kivistö, rekvisiitat valmistin minä, apunani Aarno Jalonen ja kulkureita. Pystyttäjinä Suvi Pietilän ja Charlotta Kivistön johdolla Marke Eiristö, Hilkka Kauppinen, Marju Kettunen, Janne Vaittinen, Aarno Jalonen, Jarno Hannula, Harri Wilén.
Ikkunat kuvasi Teemu Heikkilä 

Jouluna 2020 oli Benita valinnut teemaksi rakastamansa Lapin. Ikkunassa asustivat aitoihin saamelaispukuihin pukeutuneet nuket poronnahkateltoissaan. Staalot viettivät yösydäntä joululauluja laulaen ja enkelit kaiuttivat riemulauluja vastasyntyneestä Vapahtajasta. Kaikki luonnollisesti itse tehtyinä.

2P6A2541_edited.jpg
2P6A2541_edited.jpg
2P6A2549_edited.jpg

Vuoden 2020 toisessa jouluikkunassa lumikuningatar vaarallisine käärmeaarteineen piti hovia porojensa ympäröimänä.
Varsinainen katseenvangitsija oli valtava kultaisin koristein katettu joulupöytä sekä pienet menninkäiset, joiden pientä hopeista joulua oli niin ikään mieluista katsoa..

2P6A2549_edited.jpg
Jouluikkunat21v_edited.jpg
Jouluikkunat21v_edited.jpg

Viimeisenä Galleria-vuotena 2021 ikkunan keskeinen näkymä oli valmistamani  Joulupukin linna. Ympärillä elelivät tonttusten monimuotoinen sakki kuka mitäkin tehden.
Ikkunan päätyseinä oli valokuva revontulista ja vuoret itse vanerista tekemiäni. Vartiosauvat ja kelta-punainen sarvilyhty ja monet muut olivat niin ikään minun pajastani lähtöisin..

2P6A1692_edited.jpg

Vuoden 21 toisessa ikkunassa eleli peikkoäiti Maardu lapsensa Ordun kanssa. He olivat kattaneet mahtavan peikkomaisen joulupöydän ja olivat täysin tietämättömiä pöydän alla oleilevista haltijoista. Peikkoäidin ja lapset valmistivat Benita ja Hilkka Kauppinen, peikkomuorin pää kuului minun tehtäviini.

2P6A1692_edited.jpg

Päivitetty 7.6.23 Hossassa b

bottom of page