top of page
merirosvot ja kirves 98_edited.jpg

Rosvo Roope purjehti paikalle 5.7.99, kun kaupunginjohtaja Tauno Kirves aikoi livahtaa eläkkeelle. Se ei sopinut kaikille, joten meidät tilattiin Kauppatorille kaappaaman hänet.

vanhan tarinan pohjalta näytelmäksi kirjoitti
Benita Kivistö

Rosvo Roope 

Tienposken merirosvot

musiikista vastasi
Charlotta Kivistö viulu ja koskettimet

Kantaesitys v. 1999

koukku miehineen 99 .jpeg
merinaislaulajat 98.jpeg
Tuttu tarina rikkaan talon pojasta Robertista,  joka tultuaan rakastettunsa pettämäksi lähti merille. Hänesta tuli Suomenlahden pelätty Rosvo Roope.
Kierreltyään merillä vuosia ja saatuaan joka satamasta uuden heilan, hän kyllästyy rosvon elämään ja päättää lähteä käymään kotipuolessa, sinne mihin hän aikanaan jätti kauniin rakastettunsa, jota eivät viina eivätkä naiset ole saaneet häntä unohtamaan. Roope palaa kotiin ja ylittäessään tuttua salmea kuljettaa lauttaa kaunis nuori neito, joka kovasti muistuttaa Roopen rakastettua.

Kirsi Ylänne, Pirjo Honkanen ja Charlotta Kivistö Roopen matkassa silloin, kun laiva oli hetken satamassa.

20.jpg

Anni Eiristö, Aki Korpela, Jaakko Kivistö, Kari Tuominen, Kullervo Kauppinen, Kirsi Ylänne ja Charlotta Kivistö silloisen Sumppumme Tienposken oven edessä.

10.jpg

Kirsi Ylänne, Pirjo Honkanen, Benita Kivistö ja Charlotta Kivistö Suopellon Tienposki-Sumppumme edessä.

19A_edited.jpg

Charlotta vastasi musiikista, Kirsi Ylänne, Kari Tuominen ja Jaakko Kivistö laulusta. Ja laulua riitti tässä näytelmässä.

12.jpg

Laivan miehistöön kuuluivat Roopen luotetut merimiehet, vasemmalta Jouko Tanner, Kullervo Kauppinen ja Anni Eiristö.

meririosvot laivassa 99.jpeg
merir_edited.jpg

Suopellon vanhan navetan pihalle oli unohtunut iso vene, joka tarjosi mahtavat puitteet kuvauksille. Vasemmalta Aki Korpela, Kullervo Kauppinen, Rosvo Roope eli Kari Tuominen, Aarno Jalonen, Anni Eiristö, Pirjo Honkanen, Charlotta Kivistö, Kirsi Ylänne ja Jaakko Kivistö.

Lavastaja Aarno Jalonen rakensi merirosvolaivan, jota sitten ahkerasti kuljetettiin missä sitten ikinä esiinnyttiinkin. Hienosti toimiva laiva ja helppo siirrettävä, vaikka olikin kookas.

IMG_20240420_0002_NEW.jpg
21.jpg
merimieslaulajat 98.jpeg

Muusikkomme Charlotta soitti, lauloi, tanssi ja koulutti teatterilaisia kaikkiin näihin. Tässä soi kaihoisa loppulaulu "Meri musta",

Aarno Jalonen rakensi laivan, vastasi äänistä ja valoista, roudasi ja välillä lauloikin. Tässä hän hoitelee mikkejä Hyvinkään Kauppatorilla.

Pirjo Honkanen ja Aki Korpela laulamassa merimieslauluja ja laulaa he todella molemmat osaavatkin. 

IMG_20240420_0001_NEW.jpg
työhuoneen ikkuna 21.4_edited.jpg

Päivitetty 21.4.24 pakkasessa ja lumisateessa. 

Kuvan kaunis näkymä työhuoneemme ikkunasta Kytäjän rakkaisiin korpimetsiin.

b & j

bottom of page