top of page
Riitan joulu 12_edited.jpg

Benita Kivistö

Riitan joulu

viisinäytöksinen joulunäytelmä
5.12.1997

Perhe valmistautuu joulun viettoon. Tunnelma on synkkä ja mieli matalalla. Rahaa ei ole, mutta perheen tytär Riitta sisarensa kanssa toivoo kalliita lahjoja ja äiti haluaisi  Kanariansaarten matkan. Isä yrittää toppuutella, mutta tilanne äityy avoimeksi riidaksi. Kun perhe sitten vetäytyy nukkumaan, päättävät kotieläimet – sika ja härkä – antaa perheelle opetuksen.

Ja tästä akaa jännittävä matka tuntemattomaan.

Riitan joulu 24_edited.jpg
Riitan joulu 4_edited.jpg

Kiukutteleva Riitta nukutettiin pikkuenkeli Charlotan viulunsoittoon ja enkelit Kirsi Ylänne, Sari Kauppinen ja Marke Eiristö opastivat arvostamaan kotia ja lähimmäisiä.

Näytelmä oli Kytäjän Kulkuriteatterin 3 näytelmä ja ensimmäinen vaativa puvustus ja lavastus. Mutta porukka oli innostunutta ja taitavaa, oli ihana harjoitella, ommella ja olla yhdessä. Ja se tuotti hienoja tuloksia. Kuvassa Kullervo Kauppinen peikkoisä Hyrkkönä ja peikko-äiti Verunana Kirsi Ylänne.

Riitan joulu 7_edited.jpg
Riitan joulu 19_edited.jpg

Joulupukki - Jouko Tanner, Riitta - Anna-Mari Eiristö, Tiimu Tonttu - Anni Eiristö, Joulumuori - Pirjo Honkanen ja Piimu Tonttu - Hilkka Kauppinen.

Riitan joulu 23_edited.jpg


RIITAN JOULUN TEKIJÄT

KÄSIKIRJOITUS-OHJAUS-MEIKIT
Benita Kivistö

MUSIIKKI

Jaakko Kivistö harmooni, Charlotta Kivistö viulu

ROOLEISSA

RIITTA - Anna-Mari Eiristö 
PERHEEN ÄITI - Marja-Leena Eiristö 
PERHEEN ISÄ - Kari Tuominen 
VERUNA peikkoäiti - Kirsi Ylänne
HYRKKÖ peikkoisä - Kullervo Kauppinen

JÄÄPRINSESSA - Sari Kauppinen
NOITA ZEBULON – Hilkka Kauppinen
LUCIFER – Aki Korpela
ROIVA REVONTULI – Anni Eiristö
KUULUTTAJA – Jaakko Kivistö
PIMEYS – Jouko Tanner
JOULUMUORI–Pirjo Honkanen
JOULUPUKKI –Jouko Tanner
TIIMU TONTTU –Anni Eiristö
PIIMU TONTTU – Hilkka Kauppinen
ENKELI YKSI – Kirsi Ylänne
ENKELI KAKSI –Sari Kauppinen
ENKELI KOLME – Charlotta Kivistö
ENKELI NELJÄ –Marja-Leena Eiristö
PORSAS PORSAS – Charlotta Kivistö
HERKKO HÄRKÄ – Jouko Tanner

VALOT-ÄÄNET-LAVASTEET 

Aarno Jalonen

PUKUSUUNNITTELU JA VALMISTUS
Hilkka Kauppinen– Anni Eiristö - Benita Kivistö 

REKVISIITAT
Jaakko Kivistö-Aarno Jalonen-kulkurit

MAALIT JA PAHVIT
Kari Tuominen

Noita Zebulon - Hilkka Kauppinen, Herra Yö - Kari Tuominen, Veruna ja Jääprinsessa - Sari Kauppinen veivät Riitan pimeyden valtakuntaan.

Riitan joulu 6_edited.jpg

Jääprinsessa ihaili Roiva Revontulen - Anni Eiristö kykyä maalata taivas milloin milläkin värillä.

Riitan joulu 13_edited.jpg

Perheen nahistelu kävi Herkko Härän - Jouko Tannerin ja Porsas Porsaan - Charlotta Kivistön hermoon ja he päättivät antaa koko porukalle opetuksen.

Riitan joulu 17_edited.jpg

PUVUSTUS ON MEIDÄN TEATTERIMME KRUUNUNJALOKIVI

KulkuriTeatteri tunnetaan 30 vuoden aikana puvustavana teatterina. Olemme alusta asti tehneet asut huolella ja itse omista aineistamme tai lahjaksi saaduista, mutta aina pääasiassa kierrätetystä. Olimme siinäkin edelläkävijöitä. Ihmettelijöitä on riittänyt tyyliin "Miten noin upeita asuja voi saada niistä räteistä, jotka teille lahjoitin" ja kehuja olemme saaneet aina! Selitys on lahjakas, innostunut porukka ja ennen kaikkea erinomaiset ompelijat..
 
ELÄKÖÖN LOISTAVA TIIMIMME 30 VUODEN AJALTA:

ANNI EIRISTÖ - HILKKA KAUPPINEN - BENITA KI
VISTÖ

Riitan joulu 8_edited.jpg

Vaatteita ommeltiin vuoroin kunkin kotona, tässä Kivistöjen makuuhuoneessa. Näyttää syntyvän joulupukin ja joulumuorin vaatteita. Voi että oli mukavaa. Näitä vaatteita käytettiinkin sitten 30 vuotta lähes joka joulu. 

Riitan joulu 27.jpg

Herkko Härän ompeleminen oli taidetta! Siihen tarvittiin rekvisitööri ja kaikkien kolmen ompelijan luovuus. Possu on myös yhteisen luovuuden parhaita esimerkkejä. Hilkka teki tämän possun ompelutyöt, Benita korjailee Herkkoa!

Riitan joulu 11_edited.jpg

Tämä tiimi - Are ja ohjaaja - teki 30 vuotta yhteistyötä milloin minkäkin projektin kanssa. Tässä keksittiin melkein tyhjästä seinämät esitykseen. Ja hyvät tuli!

Riitan joulu 18_edited.jpg

Me ompelijat emme tikkejä laskeneet emmekä valinneet mitä teemme. Kaikkeen riennettiin kilpaa ja kivaa oli. Tässä Jääprinsessa Benitan kursittavana, Veruna on jo valmis.

Riitan joulu 9_edited.jpg

Roiva Revontulen päähineen tekivät Anni ja Jaakko. Massaa, johon revontulen sakarat kiinnittyvät, tuli kuivattaa pikaisesti, joten Annille teelmä päähän ja hurjastelu alkoi.

Riitan joulu 26_edited.jpg

Näyttelijöille lienee mieluisimpia asioita - ellei mieluisinta - lapsille esiintyminen. Palaute tulee saman tien ja mikä onkaan hauskempaa kuin pitkän näytelmän aikana lapset elävät täysillä mukana. Riitan joulu oli yksi ohjaajan ja näyttelijöiden unelmista.

Päivitetty 13.1.2023

bottom of page