top of page
B%20Norjassa2_edited.jpg

Benita Kivistöä muistettu ja palkittu

Benita Kivistö kiittää kaikkia palkitsijoita todeten: "Kunnian ja kiitokset näistä kaikista palkinnoista jaan rakkaiden kulkureitteni ja koko kulttuuriväen kanssa! Yksin voi siirtää pikkukiviä, mutta yhdessä kokonaisia vuoria."

Olemme saaneet jo 30 vuotta esiintyä ohjaajamme luotsaamana, näytellä täysille saleille ja nauttia yleisömme kiitoksista, tuntea että näytelmiämme rakastetaan ja työtämme arvostetaan.  Meidän kulkureiden on helppo yhtyä palkintojen jakajien kriteereihin, joissa he painottavat moniosaamista: käsikirjoittamista, ohjaamista, puvustusta, lavastusta, Hyvinkään historian valottamista. luonnon hyväksi tehtyä työtä ym. KulkuriTeatteri onnittelee ylpeänä ohjaajaansa.          

HYYSY Ympäristöpalkinto 2020 

Lapin roskia.jpg
IMG_9765 kopio.jpg

Usein esillä on ollut uhanalainen monimuotoinen Kurkisuo, joka saatiinkin lopulta suojeltua.
Luonnonsuojeluun suoraan liittyviä aiheita näyttämöllä ovat olleet myös Vantaanjoki, Tuusulanjärvi ja Keravanjoki. Kulttuuriympäristö on ollut myös vahvasti esillä Benitan esityksissä. Benita Kivistö on todella ansainnut kunniakirjansa, niin runsas hänen luontoa arvostava tuotantonsa on ollut.

Hyvinkäällä Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2020

Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistys ry.

Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistys on vuodesta 2004 lähtien jakanut YK:n Maailman ympäristöpäivänä palkinnon tunnustukseksi Hyvinkään luonnon ja ympäristön hyväksi tehdystä työstä. 

Hyvinkäällä kauan ja monipuolisesti taiteen keinoin luonnon ja ympäristön puolesta toimineen KulkuriTeatterin ohjaajan ja käsikirjoittajan Benita Kivistön tuotantoa leimaa lämmin ja rakkaudellinen suhde luontoon. Hänen monipuolinen näkemyksensä luontoon, historiaan ja kulttuuriin on aikaansaanut lukuisia helmiä.

Kiskonaulat B.jpg

Teatteriesitysten lisäksi Benitan ideasta on lähtenyt moni kulttuuri- ja luontotapahtuma Hyvinkäällä. Näistä mainittakoon Metsätapahtuma metsävuonna 2014 Hyvinkääsalissa yhteistyössä HYYSYn kanssa ja Kylätapahtuma näyttelyineen 2007 HYK-ssa, jossa näyttämöllä tontut olivat karpalossa Kurkisuolla ja viimeisimpänä KulkuriTeatterin 30-vuotis- juhlatapahtuma Tulkaa kylään näyttelyineen.
Benitan näytelmät, joita KulkuriTeatteri on esittänyt Hyvinkäällä, useita myös HYYSYn tapahtumissa ja muualla kymmenissä eri tilaisuuksissa, kertovat Hyvinkään ympäristön muutoksista ja ihmisten luontosuhteen muuttumisesta. Benitan laaja luonnontuntemus ulottuu geologiasta kasveihin ja eläimiin. Hänen näytelmiinsä on helppoa eläytyä ja näin saada vahvistusta ympäristönäkemyksilleen.

Suomen Kotiseutuliiton Hopeinen rintamerkki 2019

Seppo Söderholm piti luovutustilaisuudessa 26.3.2019 puheen, jota päivänsankari kuunteli yhdessä ystäviensä Solveig Crusellin (oik.) ja Eila Mäensivun kanssa.

KulkuriTeatterin hallitus onnittelee.

IMG_5832.JPG
Plaketti_edited.jpg
IMG_5842.JPG

Hyvinkää-Seuran puheenjohtaja Seppo Söderholm luovutti ohjaajallemme Suomen Kotiseutuliiton myöntämän hopeisen rintamerkin numero 1448. Sen on suunnitellut heraldikko O. Eriksson. Sen kuusi heraldista linnaketta kuvaavat yhteiskunnan suunnitelmallista kehittämistä, johon kotiseututyö vaikuttaa. Keskellä oleva kukka kuvastaa kotiseudun luontoa ja sen suojelua.

Määritelmän ilmaisut ovat kuin  Benitalle kirjoitetut. Hänen teatterityönsä on kotiseututyötä sekä ympäristön- ja luonnonsuojelua parhaimmillaan. Kulttuuriympäristö on aina ollut vahvasti läsnä hänen esityksissään. Monet ovat ne historialliset pukudraamat, joissa hän on tuonut näyttämölle Kytäjän kartanon kunniakasta menneisyyttä ja rakastamansa Kytäjän ja muidenkin kylien luontoarvoja.Samat painotukset on nähty kulkurien lukuisissa esiintymisissä Vaiveron myllytilalla, Humalassa & Krapulassa, Kaukasten Juhlatalolla, yksityistilaisuuksissa jne. Jokaisen teatteriesityksen Benita on ohjannut kyseiseen tilanteeseen räätälöimänsä käsikirjoituksen pohjalta.

Hyvinkään kaupungin Taidepalkinto 2010  

C%20311210_edited.jpg
B%20palk%20311210%203_edited.jpg

Charlotan puheenvuoro: " Haluan onnitella Benitaa. Hän on erinomaisen hyvä ohjaaja, mutta  myös maailmankaikkeuden paras äiti, ikinä!".

Hyvinkään Orkesterin Uuden Vuoden konsertissa luovutettiin Hyvinkään Taidepalkinto meidän b:lle. Charlotta Kivistö sanoi koskettavasti ojentassaan kukat: Sen lisäksi että Benita on hyvä ohjaaja, hän on myös maailmankaikkeuden paras äiti - ikinä! Me kulkuritkin tiedämme omistavamme hänessä kulta-aarteen.

Benita Kivistö sai vastaanottaa Hyvinkään kaupungin tunnustuksen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Rantalaisen tuomana. Perusteluina oli Kivistön taituruus teatterin tekemisessä; käsikirjoittaminen, ohjaaminen, puvustus, lavastus, Hyvinkään historian valottaminen yleisölle sekä ennen kaikkea kyky innostua ja innostaa muita. Puhe päättyi lämmittäviin sanoihin: "En voi edes kuvitella mitä kaikkea teatteriesityksen valmistamiseen kuuluu, mutta me kaikki, jotka olemme nähneet kulkureiden esityksiä voimme sanoa, että ne ovat olleet hienoa katsottavaa."

Naamiot2_edited.jpg

SHL:n kultainen ansiomerkki 2010

IMG_5516_edited.jpg

Toiminnanjohtaja Merja Laaksovirta luovutti liiton tunnustuksen ansiokkaasta toiminnasta teatterityön hyväksi.

KulkuriTeatteri onnittelee ohjaajaansa ja toivottaa hänelle monia armorikkaita vuosia teatterin parissa. Lämpimän onnittelupuheen piti varapj Jarno Hannula.KulkuriTeatterin hallitus

IMG_5560_edited.jpg
IMG_5553_edited.jpg

Suomen Harrastajateatteriliitto myönsi 25.4.2010  Benita Kivistölle kultaisen ansiomerkin tunnustukseksi ansiokkaasta toiminnasta teatterityön hyväksi.
 
Toiminnanjohtaja Merja Laaksovirta yllätti iloisesti tulemalla paikalle seuraamaan Hyvinkää Cocktail -esitystä. Iloinen yllätys oli myös tarjolla hänelle, hän kun tapasi entisen opettajansa, teatteritaiteen laitoksen apulaisprofessorin Arja Seimolan katsomossa. 

KulkuriTeatteri aloitti toimintansa Kytäjällä kaksikymmentä vuotta sitten ja silloinkin Benitan kirjoittamalla näytelmällä. Nyt oli kulkureiden mielestä aika palkita ohjaajansa. Kun juhlaproduktion viimeinen näytös oli loppunut ja Benita houkuteltu mukaan kumarruksiin, sai hän Merjalta upean kukkatervehdyksen ja rintaansa liiton kultaisen tunnustusmerkin. Lukemattomia käsikirjoituksia, puvustuksia, lavastuksia, ohjaamista, porukan luotsaamista ja kannustamista uusiin saavutuksiin on kultamitalin arvoinen suoritus.

Me kulkurit olimme iloisia että onnistuimme täydellisesti pitämään mitalin luovutuksen salassa juhlakalulta. Niin salaista oli touhu, ettei lehdistöäkään uskallettu kutsua paikalle. Reaktioista päätellen yllätys oli täydellinen ja mitä mieluisin.

Sakki%20ed_edited.jpg

Hyvinkää-Seura Sisar Hopea 2007

IMG_7517.JPG

Hyvinkää Seuran 50-vuotisjuhlassa 17.6. pj Lars Nyman ojensi Benitalle hopeisen Terho Sakin suunnitteleman plaketin.

katri%204_edited.jpg

Kuninkaan eväiden alkuperäisen käsikirjoittajan FM Katri Lehdon  (keskellä) osallistuminen näytökseen lämmitti kaikkien kulkurien, erityisesti kytäjäläisen ohjaajan mieltä. Katrin vasemmalla puolella Nurmijärven kirkkoherra Josef Canutus (Jaakko Kivistö), Ulrika Base (Benita Kivistö), Selma vanhaemäntä (Pirjo Honkanen), Botwed Lackey vuorimestari (Hilda Tanner), Siegfried vouti (Jouko Tanner), Heikki Olavinpoika Lopen nimiesmies (Sakari Kajosaari), Reeta Grelsintytär (Heidi Halme), Katrin oikealla puolella itse kuningas Kustaa II Adolf (Aki Korpela), Marketta Niilontytär leski (Auli Hyyrynen), Olavi Jaakonpoika verovouti Hämeenlinnasta (Jarno Hannula) sekä Matti Mikonpoika metsästäjä Kytäjältä (Yrjö Koskinen)

Pienennetyt Hossan skann. (14 of 22) kopio1.jpg

Vuonna 1957 perustettu Hyvinkää-seura vaalii Hyvinkään omaleimaista kulttuuria, luontoa ja ympäristöä. Seura ylläpitää Vaiveron Myllytilaa pyrkien säilyttämään sen talomuseona tuleville polville. Olennaisena osana seuran toimintaa on nimetä Sisar Hopea. Huomionosoitus myönnetään ansioista hyvinkääläisen kulttuurin ja kotiseutuhengen vaalimisesta.
 
Tänä vuonna tuon arvonimen sai ohjaajamme Benita Kivistö. Hyvinkää-Seura juhli 50-vuotista taivaltaan seuraten hänen kirjoittamaansa ja ohjaamaansa näytelmää Kuninkaan eväät. Entiset Sisar Hopeat FM Katri Lehto, alkuperäisen Kuninkaan eväät -käsikirjoituksen tekijä sekä näytelmästä vihjeen antanut rouva Marjatta Nyman toivat tilaisuuteen erityistä juhlavuutta. 
 
Tämän vuoden Sisar Hopea sai palkintonsa ansioista teatterintekijänä paikkakunnalla. Kaksi vuosikymmentä käsikirjoittamista, ohjaamista ja puvustamista on huomattu. Hyvinkää-Seura on nähnyt kulkurit ja ohjaajansa esiintymässä Myllytilalla lukuisia kertoja. Viimeisin esityksemme oli niinikään Benitan käsikirjoittama ja ohjaama Piruntanssi, joka pystytettiin kahtena peräkkäisenä kesänä Humalan&Krapulan pihamaalle Hopeapäivien ohjelman osana.

Kulkurit onnittelevat ohjaajaansa tietäen omistavansa omassa Sisar-Hopeassaan kulta-aarteen!

KulkuriTeatterin hallitus

Pienennetyt Hossan skann. (12 of 22) kopio.jpg
bottom of page