KYLILLÄ KUULTUA - tarinoita kaupungin laitamilta

Näytelmän kantaesitys la 8.2.2020 klo 13.00 Hyvinkääsalissa

Benita Kivistö - Anu Lahtinen - Leena K. Lehto - Olli Myrsky

KulkuriTeatteri tarjosi yleisölleen taas jotain erikoista ja ainutlaatuista: näytelmän, joka oli kirjoitettu 30-vuotisjuhlaa viettävälle teatterillemme. Näytelmä on lystikäs  kertomus 

Hyvinkään seitsemästä kylästä. Historia ja nykypäivä sekoittuvat toisiinsa humoristisessa kerronnassa ja kohtaukset liittyvät toisiinsa hupaisin tanssi- ja laulunumeroin.  

KAUKAS

Näytelmässä pohditaan ihmisen ikiaikaista kaipuuta rikkauteen. Mitä jos tielle sattuisi Sampo, kultamunia muniva kana tai kultaomenia kasvattava omenapuu? Entä jos voittaisi lotossa päävoiton tai arpajaisissa tukun rahaa? Aarteen metsästys on hupia, mutta joskus totisinta totta. Toisiko aarre tullessaan ikuisen onnen vai veisikö löytäjänsä turmioon? Entä onko aarretta loppujen lopuksi olemassakaan? Tai voisiko se kenties olla elämä itse kaikkine rikkauksineen?

Jussunda Joutsen (Miina Nieminen) lensi muuttomatkallaan Hyvinkään kylien yli. Kaukasten noita Kissapökkö (Auli Hyyrynen vas) hyvästeli Jussundan ja palasi sitten linnaansa, jossa odottivat tontut: Näverrys (Samuli Piela), Taikarova (Sakari Kajosaari), Supru (Aki Korpela) ja Nirkko (Harri Wilén).

RIDASJÄRVI

Voit myös päätyä Ridasjärvelle keskelle Sipi-voudin (Jarno Hannula) ja kyläläisten taistelua merirosvojen kanssa. Vas. Harri Wilén, Janne Vaittinen, Juha Tuomi, Terhi Korpela ja AIno Reetta Tulkki. Kapteeni Alvilda (Marke Eiristö), Carita Lehto, Suvi Pietilä, Marju Kettunen ja Marja-Liisa Tereska

Ridasjärven veden väkeä: vedenneito Fedoria  (Anna-Stiina Pouta) ja lammen neiti Walva (Eevi Kivelä) sekä vedenhaltijat Ikuturso (Arttu Immonen) ja Näkki (Sakari Kajosaari). 

Veden väki tietää aarteen olinpaikan, mutta ei paljasta sitä tässäkään näytelmässä.

KYTÄJÄ

Juliaanan torpassa tapaat Herkko Härän (Markku Nieminen), Impi Sian (Hilkka Kauppinen), Ropi Koiran (Janne Vaittinen), kuulet Mielikki Metsän Emännän (Carita Lehto) kutsun ja Usmin erämaiden susien (Suvi Pietilä, Jarno Hannula, Marju Kettunen, Harri Wilén) ulvonnan. Voit jopa nähdä hiirten (Marke Eiristö, Juha Tuomi) tanssivan.

PALOPURO

Palopuron luomupellot houkuttelivat Lahja Leppäkertun (Charlotta Kivistö) ja Lemmitty Leppäkertun (Markku Nieminen) kirvojen hakuun. Matkalla he tapasivat Sigfrid Kyyn (Martta Korpela)

AHDENKALLIO - YLENTOLA

Yksi on kuitenkin varmaa; Ylentola-Ahdenkalliossa saa vatsansa täyteen omenamehua, sen tietää Konkero Karhukin (Arttu Immonen). Fusilli Fasaani (Samuli Piela) puolestaan vahtii reviiriään.

NOPPO

Entäs Noppo sitten? Mihin sieltä voi suunnata, kun kaikkialle on yhtä pitkä - tai lyhyt - matka? Sitä englantilaiset lakukonvehditkin pohtivat, vas. Miina Nieminen, Anna-Stiina Pouta, Aino Reetta Tulkki, Martta Korpela ja Eevi Kivelä.

Seilasikohan Sipi-voutikin miehistöineen matkalla Ridasjärvelle Nopon ohi!

USMI

Hyvinkään Hopeavuoren kuiluissa vietetään hemamorfisen ajan päätteeksi kuilujuhlaa, jolloin kaikki hopeapylväät ja puolijalokivet antavat juhlallisen kuilulupauksen kuninkaalleen Argentumille (Arttu Immonen, vas.) kuningatar Caratian (Auli Hyyrynen, keskellä yläkuvassa) johdolla.

Haamuorkesteri Charlotta Kivistön (oik., koskettimet ja viulu) johdolla huolehti musiikista, vas. Mertsi Tuomainen (loota), Sami Kujala (ukulelebasso), Matti Salovaara ja Pasi Jääskeläinen (kitara ja laulu).

Sivun kuvat: Teemu Heikkilä ja kulkurit

  • KulkuriTeatterin FB