©KulkuriTeatteri 24.11.2019

Olemme myös Facebookissa

  • KulkuriTeatterin FB

Hyvän tuulen näytelmä vie huvimatkalle kyliin!

Vietä ikimuistoinen parituntinen Hyvinkään kylissä. Kiipeä Kytäjän korkealle kalliolle Juliaanan torppaan tai käy Usmin erämaassa kuuntelemassa susien ulvontaa. Ridasjärvellä joudut keskelle Sipi voudin ja Alvilda merirosvotaistelua, Palopurolla voit siemailla viiniä yhdessä kera Lemmityn ja Lahjan, Kaukasissa luulet näkeväsi vanhan vanutehtaan, mutta katsopa tarkemmin niin yllätyt.  Entäs Noppo sitten? Mihin sieltä voi suunnata, kun kaikkialle on yhtä pitkä - tai lyhyt - matka, mutta yksi on varmaa; Ylentola-Ahdenkalliossa saa vatsansa täyteen omenamehua, siis jos on omenoita omasta takaa.

Näytelmä on lystikä kertomus kaikista hyvinkään seitsemästä kylästä ja niiden asukkaista. Näytelmässä kuljetaan vapaasti ajassa; historia ja nykypäivä sekoittuvat toisiinsa humoristisessa ja koskettavassa kerronnassa. Kohtaukset liittyvät toisiinsa  hupaisin tanssi- ja laulunumeroin. 

Näytelmässä pohditaan ihmisen ikiaikaista kaipuuta rikkauteen. Mitä jos tielle sattuisi Sampo, kultamunia muniva kana tai omenapuu, joka kasvattaa kultaisia omenoita? Entä jos voittaisi lotossa päävoiton tai arpajaisissa tukun rahaa? Aarteen metsästys on hupia, mutta joskus totisinta totta. Toisiko aarre tullessaan ikuisen onnen vai veisikö löytäjänsä turmioon? Entä onko aarretta loppujen lopuksi olemassakaan? Tai voisiko se kenties olla elämä itse kaikkine rikkauksineen? 

Tervetuloa koko perheen voimin nauttimaan kulkureiden kanssa teatterista!