top of page
Jouluikkunat 12 (3 of 12).jpg

Hyvinkään Musiikkiopiston ikkunat talkoilla pystyyn
2012-2015

TEKSTI  Jaakko Kivistö
KUVAT  Teemu Heikkilä ja kulkurit

Teatterimme somisti opiston viisi jättisuurta ikkunaa, korkeus 213 cm ja leveys keskimäärin 281 cm, koristeltavaa pinta-alaa noin 30 neliömetriä.  Kaikki ikkunat olivat erilaisia, joten mikään standardimitta ei toiminut. Kaikki piti rakentaa alusta asti itse: vuoret, taustat, kannot, telineet ja kaikki muu.
Rekvisiittää oli paljon ja se piti kuljettaa Kytäjän pajasta musiikkiopistolle, pystyttää, valaista, ripustaa, siivota ym. Kaiken tuon teimme vuosia lahjatyönä hyvinkääläisille lapsille. Myöhemmin kuulimme, että kulmahuoneen ison ikkunan kirkosta oli tullut monelle rukouspaikka työmatkalla. Se jos mikä palkitsi vaivannäön!

Jouluikkunat 11 (6 of 7)_edited.jpg

Benita, minä ja Charlotta roudasimme yleensä tavarat Kytäjän pajasta musiikkiopiston pihalle, josta Aren kanssa niitä roudasimme sisään. 

Jouluikkunat 12 (5 of 12).jpg
Jouluikkunat 13 (5 of 5).jpg

Staalot asuivat jouluikkunassa monena vuonna.

Jouluikkunat 15 (12 of 15).jpg

Urakkaa riitti sekä kotipajassa että pystytyksessä. Mutta mikä oli pystyttäessä, kun mukana oli  innokas pystytystiimi Charlotta Kivistön, Suvi Pietilän johdolla. Satunnaisesti eri vuosina mukana pystyttämässä olivat myös Janne Vaittinen, Harri Wilén, Jarno Hannula, Marju Kettunen, Anni Eiristö, Hilkka Kauppinen, Marke Eiristö ja Sakari Ailus.

IMG_3335_edited.jpg

Likimain yhtä kova työ kuin tavaroiden paikalleen saaminen oli jälkien siivoaminen, sitä sai tehdä kaiken aikaa. Charlotta oli siinäkin nainen paikallaan.

Marju ja Suvi olivat mestareita selvittämään mihin jokainen pienikin esine tuli. Apuna Benitan tekemät kuvat ja kaaviot.

Päivitetty 4.6.2023 Annijohkassa J

IMG_4270_edited.jpg
bottom of page