top of page
AE3Z0846.jpg

TIEDÄ TEATTERISTA

Lue myös: 
image0%20(2)_edited.jpg
kamari4.jpg
Leiwo.jpg
Kuninkaan eväät.jpg

TOIMINTA

 Ohjelmistoomme kuuluu suuria epookkiesityksiä, sekä lasten että nuorten näytelmiä.
Järjestämme myös runo- ja lauluiltoja, teemallisia esityksiä ja muita tapahtumia Hyvinkään kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa.

Olemme myös luoneet ja tuottaneet yleisötapahtumia,mm:

POHJOLAN PIDOT
TULKAA KYLÄÄN
KYTÄJÄN KESÄPÄIVÄT
PRO KYTÄJÄ
WILLAN JOULU
NAINEN IHANAINEN
METSÄ-TAPAHTUMA

Teatterimme on ollut vetäjänä suurissa yhteistyöproduktioissa, joissa olemme vastanneet käsikirjoituksesta, lavastuksesta ja ohjauksesta.

MISTÄ KAIKKI ALKOI

Kytäjän Kulkuriteatterin tarina alkoi, kun Benita Kivistö muutti kylälle. Ensimmäinen näytelmä oli hänen kirjoittamansa ja ohjaamansa Punatukkainen prinsessa. Tämän lähtölaukauksen jälkeen valmistui vuosittain muutama suuri näytelmä tilausesitysten lisäksi.  

Vuosituhannen vaihteessa teatteri järjestäytyi KulkuriTeatteri ry:ksi.

Historialliset, mm. Kytäjän kartanosta kertovat suuret pukudraamat, ajankohtaiset näytelmät ja tilausesitykset ovat siitä lähtien seuranneet toisiaan tiuhaan tahtiin yli 30 vuoden ajan.

Kotipesiä on tähän mennessä ollut yhdeksän. Ensimmäinen oli Kivisenojan lakkautettu koulu ja viimeinen Impilinnan lakkautettu päiväkoti. 

 

Kylillä.jpg
vanu34.jpg
image3%20(2)_edited.jpg
Armfelt%20esite%20(2)_edited.jpg
karoliinakihokki_edited.jpg
P%C3%A4iv%C3%A4%20Pariisissa%20puh_edite
Venäläinenilta _kasiohjelma.jpg
Tsamba kaan.PNG

KÄSIKIRJOITUS

Teatterimme vahvuus on kiistatta itse tehdyt käsikirjoitukset. Kantaesityksiä on ollut kymmeniä.

Suurin osa niin historiallisista kuin muistakin koko illan näytelmistä ovat Benita Kivistön kirjoittamia ja dramatisoimia. Hän on myös käsikirjoittanut kaikki kulkureiden tilausesitykset.

Ohjelmistoomme on kuulunut myös FM Katri Lehdon Kytäjästä kertovia näytelmiä sekä professori Anu Lahtisen ja Leena K. Lehdon käsikirjoitusten dramatisointeja.

Houre1%20(2)_edited.jpg
Helene%20esite%20(2)_edited.jpg
image4%20(2)_edited.jpg
image6%20(2)_edited.jpg

 TANSSI

KulkuriTeatteri on koko toimintansa ajan nähnyt että tanssilla on tärkeä osuus teatteritaiteessa. Sillä on viljalti höystetty muitakin esityksiämme  kuin laulunäytelmiämme.

Siksi koulutus on kuulunut jokavuotiseen toimintaamme. Mestaritanssija Antti Savilampi on vuosikymmenten ajan paitsi kouluttanut näyttelijät perustanssin ja kansantanssin maailmaan myös tehnyt mahtavia tanssikoreografioita ja valmistanut ne esitystä varten. Näin on tehnyt myös vuosien ajan vanhan tanssin opettaja, mestaritanssija Maria Hostikka johtaessaan meidät salonkitanssin lumoihin.

Tanssinopetusta ja koreografioita teatterillemme ovat tehneet myös tanssija Osku Heiskanen, tanssinopettaja Toni Keski-Liikala sekä boogiewoogie-MM Masi Sauren.

 

pekkatopohanta_esite.jpg
50_luku_mainos_2_edited.jpg
Kosinta koesivulle.jpg
kulkurinvalssi_800x1300.jpg

MEIKIT - KAMPAUKSET

Teatterissamme on alusta asti hoidettu naamiointi itse. Ensimmäiset kymmen vuotta ohjaajamme huolehti meikkaamisesta, sen jälkeen vastuu siirtyi hiljalleen Charlotalle.

Viimeiset kymmenen vuotta olemmekin sitten  saaneet nauttia mestarillisista meikeistä, fantasiakampauksista ja mitä mielenkiintoisimmista naamioinneista, kun teatterimme mestarit
Suvi Pietilä ja Charlotta Kivistö
ovat tarttuneet ohjaksiin.

Tältäkin osin harrastuksemme tarjoaa mahdollisuuden monen alan osaajalle kehittää itseään ja toteuttaa unelmiaan.  

Lady W.PNG
juliste_nainen_pieni_edited.jpg
image2%20(2)_edited.jpg
avataanjuliste1.jpg
SydänLOGO.PNG

 MUSIIKKI 

Intendentti, viulisti Charlotta Kivistö vastaa kaikesta teatterin musiikista, hän myös säveltää monasti koko teatteriesityksen musiikin, mikä luonnollisesti on korvaamaton etu harrastajateatterille.

Hän myös vastaa sovituksista, säestyksistä, orkesterin kokoamisesta ja johtamisesta, näyttelijöiden musiikin sekä tanssin harjoittamisesta ja lopuksi esityksissä näytelmän musiikkidramatisoinnista. 

Charlotalta voi myös tilata sävellyksen itselleen tai lahjaksi tai mihin vain!

 

Konnankouukkuja 5b.jpg
RINTARINNAN.PNG
KAIVATEN.PNG

NÄYTTELIJÄT

Teatterimme tunnetaan taitavista näyttelijöistään, joista monet ovat olleet mukana koko 30-vuotisen toiminnan ajan. Teatterialan ammattilaisten, mestaritanssijoiden ja ammattimuusikoiden antama koulutus on hionut heistä taitavia, monen alan osaajia.

Välillä vuoteen on mahtunut jopa yli kolmekymmentä eri käsikirjoitusta harjoituksineen ja esityksineen. Tämä vaatii todellista sitoutumista h
arrastajilta, jotka tekevät sen varsinaisen leipätyönsä ohella.  

HyCocktail%20esite_edited.jpg
krapu.jpg
matkap5_edited.jpg
TUUSULANJÄRVI KERTOO.PNG

  PUVUSTUS - LAVASTUS - REKVISIITTA

Teatterimme käsityöläiset ovat kaikki olleet mukana alusta asti, joten voi sanoa, että kisälleistä on tullut mestareita.
 
Jaakko Kivistön mielikuvituksella ja taidolla luoma rekvisiitta kertoo omalla tavallaan kulloisenkin esityksemme aikakaudesta ja luonteesta ja on mitä parhain osoitus halustamme pyrkiä kokonaisvaltaiseen taide-elämykseen.

Myös puvustus valmistetaan kutakin esitystä varten erikseen. Ohjaaja laatii suunnitelman ja valmistaa asut  yhdessä pääompelijoiden Anni Eiristön ja Hilkka Kauppisen kanssa. 

Aarno Jalonen toteuttaa valo-, ääni- ja lavastesuunitelman yhdessä ohjaajan sekä kuhunkin esitykseen valitun tiimin kanssa.
 


 

Kamariherra kasvot.PNG
Ketoolan Jukka miehet A4.jpg
pustanyö.jpg
Lotu%20Leppis%20_edited.jpg

HATUT - KORUT - KORISTEET

Teatteripajassamme valmistuu kaikkiin esityksiin tarvittavia hattuja, hiuskoristeita, koruja sekä mitä mielikuvituksellisimpia päähineitä.

Upeat fantasiahatut ja -kampaukset ovat Charlotta Kivistön erikoisalaa.   "Kylillä kuultua" -näytelmässä metsänemännällä oli päässään leveäoksainen Lapin kelo ja Pohjan isännällä puolestaan näytelmässä "Lemminkäinen" karvahattu, johon oli ommeltu Kytäjän korvesta löydetyistä oksista veistetyt monihaaraiset sarvet.

Pajassa valmistää myös rekvisitöörimme Jaakko Kivistö epokkikenkiä, sotilaiden vöitä, Mannerheimin kornettien plakaatteja ym.

KulkuriTeatterissa osataan kaikkea!

 

Kitinen_es971106.jpg
bATHSEBA pdf-STÄ.PNG
Päivitetty 21.1.23 b
bottom of page