AE3Z0846.jpg

TÄTÄ KAIKKEA ON KULKURITEATTERI

Kylillä.jpg
Armfelt%20esite%20(2)_edited.jpg
Leiwo.jpg
karoliinakihokki_edited.jpg

Kytäjän Kulkuriteatterin tarina alkoi, kun Benita Kivistö muutti kylälle. Ensimmäinen näytelmä oli hänen kirjoittamansa ja ohjaamansa Punatukkainen prinsessa.  Tämän lähtölaukauksen jälkeen valmistui vuosittain muutama näytelmä ja 
vuosituhannen vaihteessa teatteri järjestäytyi KulkuriTeatteri ry:ksi. Historialliset, mm. Kytäjän kartanosta kertovat suuret pukudraamat,  ajankohtaiset näytelmät ja tilausesitykset ovat siitä lähtien seuranneet toisiaan jo 30 vuoden ajan. 

TOIMINTA

 Teatterin ohjelmistoon kuuluu suuria epookkinäytelmiä vaatteineen, lavasteineen, tansseineen ja rekvisiittoineen, tilausnäytelmiä, lasten näytelmiä ym. Järjestämme runo- ja lauluiltoja, teemallisia esityksiä ja muita tapahtumia Hyvinkään kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa. Teatterimme on ollut vetäjänä suurissa yhteistyöproduktioissa, joissa olemme vastanneet käsikirjoituksista, lavastuksesta ja ohjauksesta.

kamari4.jpg
image0%20(2)_edited.jpg
Kuninkaan eväät.jpg
juliste_nainen_pieni_edited.jpg
P%C3%A4iv%C3%A4%20Pariisissa%20puh_edite

KÄSIKIRJOITUS

Teatterimme vahvuus ovat kiistatta myös itse tehdyt käsikirjoitukset. Kantaesityksiä on ollut kymmeniä. Käsikirjoittajatiimiimme kuuluu mestareita, kuten FM, kirjailija Katri Lehto, apulaisprofessori Anu Lahtinen ja Leena K. Lehto oman ohjaajamme lisäksi. Suurin osa niin historiallisista näytelmistä kuin syntymäpäiväjuhlissa, illallisilla, lastenjuhlissa, eri tapahtumissa esitettävistä näytelmistä ovat Benitan kirjoittamia ja dramatisoimia.  

image4%20(2)_edited.jpg

NÄYTTELIJÄT

Teatterimme tunnetaan taitavista näyttelijöistään, joista monet ovat olleet mukana koko 30-vuotisen toiminnan ajan. Teatterialan ammattilaisten, mestaritanssijoiden ja ammattimuusikoiden antama koulutus on hionut heistä taitavia osaajia. Kun vuoteen on mahtunut yli kolmekymmentäkin eri käsikirjoitusta, niiden harjoitukset ja esitykset, voi hyvällä syyllä sanoa, että näyttelijämme omaavat taitoja joita teatterissa tarvitaan.

vanu34.jpg
Houre1%20(2)_edited.jpg

 MUSIIKKI - TANSSI

Oma muusikin ammattilaisemme Charlotta Kivistö vastaa säveltämisestä, sovittamisesta, säestämisestä ja musiikin sekä tanssin harjoittamisesta. Mm, mestaritanssija Antti Savilampi ja vanhan tanssin opettaja Maria Hostikka ovat kouluttaneet näyttelijöitämme vuosia, joten teatterissamme musiikilla ja tanssilla on tärkeä asema.
Charlotalta voit tilata vaikkapa juuri sinulle sävelletyn oman kappaleen.

Helene%20esite%20(2)_edited.jpg
TUUSULANJÄRVI KERTOO.PNG
matkap5_edited.jpg

  PUVUSTUS - LAVASTUS - REKVISIITTA

Teatterimme tunnetaan näyttävästä puvustuksesta, pikkutarkasti toteutetusta rekvisiitasta ja lavasteista. Kaikki suunnitellaan ja valmistetaan kutakin produktiota varten. Ompelijamme sekä lavastuksen, puvustuksen ja rekvisiitan suunnittelijat ja tekijät ovat olleet mukana alusta asti, joten heidän kohdallaan voi hyvällä syyllä puhua kisällien sijasta mestareista. 

krapu.jpg
HyCocktail%20esite_edited.jpg
pekkatopohanta_esite.jpg
50_luku_mainos_2_edited.jpg

MEIKIT - KAMPAUKSET

image3%20(2)_edited.jpg
kulkurinvalssi_800x1300.jpg
KAIVATEN.PNG
Kitinen_es971106.jpg
Konnankouukkuja 5b.jpg
image6%20(2)_edited.jpg

Alusta alkaen on teatterissamme meikattu ja kammattu esiintyjät omin voimin. Viimeiset kymmenen vuotta olemme saaneet nauttia mestarillisista meikeistä, fantasiakampauksista ja mitä mielenkiintoisimmista naamioinneista, kun teatterimme mestarit Suvi Pietilä ja Charlotta Kivistö ovat tarttuneet ohjaksiin. Tältäkin osin harrastuksemme tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa itseään.  

pustanyö.jpg
Venäläinenilta _kasiohjelma.jpg
Tsamba kaan.PNG
Lotu%20Leppis%20_edited.jpg

HATUT - KORUT - KORISTEET

Teatteripajassamme valmistetaan myös esityksiin tarvittavia hattuja, hiuskoristeita, koruja sekä mitä mielikuvituksellisimpia päähineitä. Kylillä kuultua -näytelmässä metsänemännällä oli päässään leveäoksainen Lapin kelo ja Pohjan isännällä puolestaan näytelmässä Lemminkäinen karvahattu, johon oli ommeltu Kytäjän korvesta löydetyistä oksista veistetyt monihaaraiset sarvet. Naisten upeat fantasiahatut ja -kampaukset ovat Charlotta Kivistön erikoisalaa.  

RINTARINNAN.PNG
Kosinta koesivulle.jpg
Ketoolan Jukka miehet A4.jpg
image2%20(2)_edited.jpg
Lady W.PNG
bATHSEBA pdf-STÄ.PNG
Kamariherra kasvot.PNG
avataanjuliste1.jpg
SydänLOGO.PNG