SydänLOGO.PNG

TÄTÄ KAIKKEA ON KULKURITEATTERI

SydänLOGO.PNG
Leiwo.jpg
vanu34.jpg
TUUSULANJÄRVI KERTOO.PNG
HyCocktail%20esite_edited.jpg
pustanyö.jpg
Armfelt%20esite%20(2)_edited.jpg
Kytäjän Kulkuriteatterin tarina alkoi, kun Benita Kivistö muutti kylälle. Ensimmäinen näytelmä oli hänen kirjoittamansa ja ohjaamansa Punatukkainen prinsessa.  Tämän lähtölaukauksen jälkeen valmistui vuosittain muutama näytelmä ja 
vuosituhannen vaihdteessa teatteri järjestäytyi KulkuriTeatteri ry:ksi. Historialliset, mm. Kytäjän kartanosta kertovat suuret pukudraamat,  ajankohtaiset näytelmät ja tilausesitykset ovat siitä lähtien seuranneet toisiaan jo 30 vuoden ajan. 
karoliinakihokki_edited.jpg

TOIMINTA

 Teatterin ohjelmistoon kuuluu suuria epookkinäytelmiä vaatteineen, lavasteineen, tansseineen ja rekvisiittoineen, tilausnäytelmiä, lasten näytelmiä ym. Järjestämme runo- ja lauluiltoja, teemallisia esityksiä ja muita tapahtumia Hyvinkään kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa. Teatterimme on ollut vetäjänä suurissa yhteistyöproduktioissa, joissa olemme vastanneet käsikirjoituksista, lavastuksesta ja ohjauksesta.
image4%20(2)_edited.jpg
Houre1%20(2)_edited.jpg
krapu.jpg
50_luku_mainos_2_edited.jpg

KÄSIKIRJOITUS

Teatterimme vahvuus ovat kiistatta myös itse tehdyt käsikirjoitukset. Kantaesityksiä on ollut kymmeniä. Käsikirjoittajatiimiimme kuuluu mestareita, kuten FM, kirjailija Katri Lehto, apulaisprofessori Anu Lahtinen ja Leena K. Lehto oman ohjaajamme lisäksi. Suurin osa niin historiallisista näytelmistä kuin syntymäpäiväjuhlissa, illallisilla, lastenjuhlissa, eri tapahtumissa esitettävistä näytelmistä ovat Benitan kirjoittamia ja dramatisoimia.  

NÄYTTELIJÄT

Teatterimme tunnetaan taitavista näyttelijöistään, joista monet ovat olleet mukana koko 30-vuotisen toiminnan ajan. Teatterialan ammattilaisten, mestaritanssijoiden ja ammattimuusikoiden antama koulutus on hionut heistä taitavia osaajia. Kun vuoteen on mahtunut yli kolmekymmentäkin eri käsikirjoitusta, niiden harjoitukset ja esitykset, voi hyvällä syyllä sanoa, että näyttelijämme omaavat taitoja joita teatterissa tarvitaan.

 MUSIIKKI - TANSSI

Oma muusikin ammattilaisemme Charlotta Kivistö vastaa säveltämisestä, sovittamisesta, säestämisestä ja musiikin sekä tanssin harjoittamisesta. Mm, mestaritanssija Antti Savilampi ja vanhan tanssin opettaja Maria Hostikka ovat kouluttaneet näyttelijöitämme vuosia, joten teatterissamme musiikilla ja tanssilla on tärkeä asema.
Charlotalta voit tilata vaikkapa juuri sinulle sävelletyn oman kappaleen.

  PUVUSTUS - LAVASTUS - REKVISIITTA

Teatterimme tunnetaan näyttävästä puvustuksesta, pikkutarkasti toteutetusta rekvisiitasta ja lavasteista. Kaikki suunnitellaan ja valmistetaan kutakin produktiota varten. Ompelijamme sekä lavastuksen, puvustuksen ja rekvisiitan suunnittelijat ja tekijät ovat olleet mukana alusta asti, joten heidän kohdallaan voi hyvällä syyllä puhua kisällien sijasta mestareista. 

MEIKIT - KAMPAUKSET

kamari4.jpg
image0%20(2)_edited.jpg
Kuninkaan eväät.jpg
matkap5_edited.jpg
kulkurinvalssi_800x1300.jpg
image3%20(2)_edited.jpg
Kosinta koesivulle.jpg
Ketoolan Jukka miehet A4.jpg
image2%20(2)_edited.jpg
Alusta alkaen on teatterissamme meikattu ja kammattu esiintyjät omin voimin. Viimeiset kymmenen vuotta olemme saaneet nauttia mestarillisista meikeistä, fantasiakampauksista ja mitä mielenkiintoisimmista naamioinneista, kun teatterimme mestarit Suvi Pietilä ja Charlotta Kivistö ovat tarttuneet ohjaksiin. Tältäkin osin harrastuksemme tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa itseään.  
image6%20(2)_edited.jpg
KAIVATEN.PNG

HATUT - KORUT - KORISTEET

Teatteripajassamme valmistetaan myös esityksiin tarvittavia hattuja, hiuskoristeita, koruja sekä mitä mielikuvituksellisimpia päähineitä. Kylillä kuultua -näytelmässä metsänemännällä oli päässään leveäoksainen Lapin kelo ja Pohjan isännällä puolestaan näytelmässä Lemminkäinen karvahattu, johon oli ommeltu Kytäjän korvesta löydetyistä oksista veistetyt monihaaraiset sarvet. Naisten upeat fantasiahatut ja -kampaukset ovat Charlotta Kivistön erikoisalaa.  
Kitinen_es971106.jpg
avataanjuliste1.jpg