Tervetuloa Hyvinkään Taidemuseon ja KulkuriTeatterin yhteiseen tapahtumaan
Museokeskus Taikaan,  Hämeenkatu 3 D
helene 2.jpg

Jää hyvästi Helene

Anu Lahtinen 

Anu%20L_edited.jpg

Helene Schjerfbeck, taiteilija, Suomen arvostetuin modernisti, oli jo ehtinyt tottua yksinäisyyteensä, kun hänen elämäänsä astui mies, Einar Reuter, taiteilija, oman tiensä kulkija kuten hänkin. Mies toi mukanaan elämän liekin eikä Helene enää halunnut olla erakko. Hän halusi Einarin omakseen yhtä ehdottomasti kuin oman taiteellisen näkynsä. Väkevä kertomus ystävyydestä, joka kestää kaikki vastoinkäymiset.

Kaksi vahvaa taiteilijaa saa elää täydesti muutaman rakkaudentäyteisen hetken, mutta elämä ei aina kulje toivottuja latuja.

Kesto noin 50 minuuttia

Monologin on käsikirjoittanut FT, dosentti, tiedetoimittaja ja tietokirjailija Anu Lahtinen. Hän toimii Suomen ja Pohjoismaiden historian apulaisprofessorina Helsingin yliopistossa.

HYVINKÄÄN ZONTA-KERHON ILTA HELENEN KANSSA

Jää hyvästi Helene sai kantaesityksensä Hyvinkään Taidemuseossa 24.3.2018. Suuren yleisömenestyksen takia uusintaesityksiä museossa oli seitsemän. Monologia esitettiin lisäksi mm. Tammisaaressa Schildt Förslag i Ekenäsin ja Riihimäen Taidemuseossa Museon Ystävät ry:n tilauksesta.

ESITYKSET 

 tiistaina 26. huhtikuuta 2022 klo 18.00

Hyvinkään Zonta-kerhon ilta Helenen kanssa

Ovet avautuvat klo 18.00. Alkuillan ohjelmassa kakkukahvitarjoilua ja Hyvinkään musiikkiopiston musiikkiesityksiä, näytös alkaa klo 19.00. Tapahtuman tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen ja tapahtuman suojelijana toimii kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen.
 
Liput ennakkoon 18 € / ovelta 20 €, sis. kakku- ja leivostarjoilun

torstaina 28 huhtikuuta 2022 klo 18.00

Helenen kanssa kerran vielä

LIPUT 15€ ostettavissa 2.4.2022 alkaen Museokeskuksen kassalta.

Lippuja rajoitetusti.
Ei varauksia eikä palautus- tai vaihto-oikeutta.
helene2.jpg

MONOLOGIN TEKIJÄT

dramatisointi ja ohjaus
Benita Kivistö
 
musiikki
Charlotta Kivistö viulu

Helene Schjerfbeck
Auli Hyyrynen

valosuunnittelu
Aarno  Jalonen