top of page
PICT0733_edited.jpg

Aino Kallas

 

Bathseba Saarenmaalla

 

ohjaus Benita Kivistö

Kurjassa, maalattiaisessa riihessä asustaa komea Ants kauniin nuorikkonsa ja vanhan äitinsä kanssa. Paronilta ei ole jäänyt huomaamatta nuoren Viiun kauneus eikä paronin liehittely jätä naistakaan kylmäksi.
Uunin loukussa asustava äitimuori Vana-Kai näkee enemmän kuin muut tietävätkään. Tuhon siemen on kylvetty ja sen kasvattamiseen osallistuvat mustuneen riihen kaikki osapuolet.
Kielletty, epäsäätyinen rakkaus ottaa omansa.

Ensi-ilta Willanäyttämöllä 19.10.2003

PICT0626_edited.jpg
PICT0689_edited.jpg
ROOLEISSA

KUIGU-ANTS, Moision seppä - Jouko Tanner
VIIU, hänen vaimonsa - Marja-Leena Eiristö
VANA KAI, hänen äitinsä - Anni Eiristö

TEKIJÄT

MUSIIKKI
Charlotta Kivistö viulu ja koskettimet

LAVASTUS , VALOT, KUVAT
Aarno Jalonen

REKVISIITTA
Jaakko Kivistö

PUVUSTUS
Anni Eiristö-Hilkka Kauppinen-Benita Kivistö  
PICT0747_edited.jpg

Aino Kallas kirjoitti historiallisia 1920-30 luvuilla proosateoksia joiden keskeisenä teemana oli epä­säätyinen, kielletty, kuolemaan päättyvä rakkaus. Tämäkin näytelmä on näiden vuosien tuotantoa. Kallas siirsi Raamatun kertomuksen Uriasta, Bathsebasta ja kuningas Davidista Viroon, Saarenmaalle.

Me tekijät olimme innoissamme näytelmän vaativuudesta, sen moninaisuudesta ja siitä maailmasta, johon se meidät vei. Lavastajamme sai toteuttaa maalaus- ja rakennustaitonsa maapohjaista pirttiä ja suurta uunia tehdessään, rekvisitööri vanhoja tavaroita korjatessaan ja kerätessään ja me puvustajat ajalta olevia vaatteita ommellessamme.

Päivitetty 21.3.24 bj

bottom of page