top of page
Enkelit1.jpg

Ylärivistä vasemmalta: tähtipoika Kari Tuominen, enkelit: Charlotta Kivistö, Noora Mäkelä,  Maria Kuivamäki, Marke Eiristö, Anna-Mari Eiristö, Anni Eiristö, Pirjo Honkanen, Hilkka Kauppinen. Alarivissä vasemmalta: lavastaja Aarno Jalonen, ohjaaja Benita Kivistö, Juhani Skyttä, lausuja Pirjo Kuivamäki sekä Kytäjän Urheilijoiden puheenjohtaja Kullervo Kauppinen. Kuvasta puuttuu Sari Kauppinen.

ck.jpg

Charlotta Kivistö

anni.jpg

käsikirjoitus ja ohjaus Benita Kivistö

ENKELEITÄ ONHAN HEITÄ

Ensi-ilta 11.12.1993 Kytäjän Maapirtillä 

Ensimmäisen näytelmämme - Punatukkainen prinsessa -  jälkeen kokoonnuimme Maapirtille suunnittelemaan kylän seurojen pikkujouluun ohjelmaa. Päädyimme enkelinäytelmään, jonka käsikirjoituksen tein enkeliteeman ympärille; Tähtipoika (Kari Tuominen) kertoi tarinoita enkeleistä ja enkelit lauloivat joululauluja, joihin olin tehnyt pikkukoreografioita. Charlotta soitti  viulua ja muistelee keljuutuneensa, kun ei päässyt Joudu ja juokse -laulussa marssimaan  muiden mukana. Näytelmästämme tuli tavattoman suosittu ja sitä esitettiinkin paljon tilauksesta.

me.jpg

Marke Eiristö

Näytelmää oli mukava tehdä; näyttelijät osasivat kaikki laulaa ja olivat innokkaita tekemään kaikkea muutakin. Hilkka ja Anni valmistivat omansa ja tyttäriensä enkeliasutkin itse ja ompelivatpa muutaman näyttelijänkin asun.  Mieheni Jaakko valmisti siipiä ja muuta rekvisiitta ja lupautuipa ilokseni säestämään ja harjoituttamaan laulujakin, näyttelijöiden aviomiehet lupautuivat rakentamaan näyttämörekvisiittaa ja Jalosen Are ilmoittautui näyttämömieheksi. Kun vielä saimme Kytäjän Martoilta lahjoituksena kymmeniä metriä valkoista sideharsoa, josta rakentaa taivas, saattoi harjoitus alkaa.

Säestäjänä toimi Jaakko Kivistö, koskettimet ja Charlotta Kivistö pikkuviulu.  Enkeleinä olivat Anni Eiristö, Pirjo Honkanen, Anna-Mari Eiristö, Hilkka Kauppinen, Noora Mäkelä, Charlotta Kivistö, Sari Kauppinen, Maria Kuivamäki, Tähtipoikana Kari Tuominen.

hk.jpg

Anni Eiristö

 teksti Benita Kivistö

Hilkka Kauppinen

ae.jpg
jk puku päällä.jpg

Anna-Mari Eiristö

Jaakko Kivistö

ph.jpg

Pirjo Honkanen

kaikki enkelit.jpg

Enkelipuvut ommeltiin kokonaan itse. Jokainen näyttelijä osallistui jollainen tavalla, mutta päätyön tekivät myöhemmin vakituisina ompelijoina  teatterissamme olevat Anni Eiristö, Hilkka Kauppinen ja Benita Kivistö. 

Päivitetty Kytäjän lumisateessa 5.4.2024 bj

bottom of page