Malttia vielä, ystävät!

Straussin valssin sävelet täyttävät juhlasalin, parit tanssivat toisiinsa nojautuen, iltapukujen korut säihkyvät, viulut soivat kiihkeämmin, maljoja nostetaan yhä tiuhempaan. Pitkän koronavuoden jälkeen elämästä otetaan kaikki mitä saadaan.

käsikirjoitus Benita Kivistö

HELMENTEKIJÄ

musiikki Charlotta Kivistö ja KulkuriOrkesteri

Suomen Luonnonsuojeluliitto on pyhittänyt tämän vuoden vapaana virtaaville vesille ja niiden eliöstölle. Niinpä mekin suuntaamme askeleemme kohti jokien kuningattaren, Lady Wandan latvakuohuja.

Matkalla kohdataan lintujen rengastaja, ja  tavataan monta rakasta, ehkäpä outoakin lintua pesänrakennuspuuhissa - ihan elävänä! Koko perheen rengasmatka lähtee Hanin ja Aihkin opastamana Linjalasta joku päivä klo 27.13.

Lähde mukaan ...  mihin sitten ikinä ajaudutaankin. Seuraa tiedotustamme!

Juhlan ylenpalttisista tarjoiluista huolimatta kunniavieras pitkästyy. Hän kaipaa synkille saloille  missä vedet virtaavat vapaina, missä korven metso hallitsee valtakuntaansa ja viimeiset raakut,  jokihelmisimpukat, pitävät majaa. 

RAAKKU

Raakut Länsi-Lapin joessa kuvannut Panu Oulasvirta. Hän on ollut tutkimassa raakkuja nyt jo eläkkeellä olevan luonnontieteellisen museon intendentin Ilmari Valovirran tutkimusryhmässä ja monessa kansainvälisessä suojelu- ja tutkimushankkeessa Pohjoismaissa ja Venäjällä.

IMG_1549_edited.jpg