top of page
IMG_1549_edited.jpg

Straussin valssin sävelet täyttävät juhlasalin, parit tanssivat toisiinsa nojautuen, iltapukujen korut säihkyvät, viulut soivat kiihkeämmin, maljoja nostetaan yhä tiuhempaan. Pitkän koronavuoden jälkeen elämästä otetaan kaikki mitä saadaan.

käsikirjoitus Benita Kivistö

HELMENTEKIJÄ

Suomen Luonnonsuojeluliitto on pyhittänyt tämän vuoden vapaana virtaaville vesille ja niiden eliöstölle. Niinpä mekin suuntaamme askeleemme kohti jokien kuningattaren, Lady Wandan latvakuohuja.

Matkalla kohdataan lintujen rengastaja, ja  tavataan monta rakasta, ehkäpä outoakin lintua pesänrakennuspuuhissa - ihan elävänä! Koko perheen rengasmatka lähtee Hanin ja Aihkin opastamana Linjalasta joku päivä klo 27.13.

Lähde mukaan ...  mihin sitten ikinä ajaudutaankin. Seuraa tiedotustamme!

musiikki Charlotta Kivistö ja KulkuriOrkesteri

Juhlan ylenpalttisista tarjoiluista huolimatta kunniavieras pitkästyy. Hän kaipaa synkille saloille  missä vedet virtaavat vapaina, missä korven metso hallitsee valtakuntaansa ja viimeiset raakut,  jokihelmisimpukat, pitävät majaa. 

RAAKKU

Raakut Länsi-Lapin joessa kuvannut Panu Oulasvirta. Hän on ollut tutkimassa raakkuja nyt jo eläkkeellä olevan luonnontieteellisen museon intendentin Ilmari Valovirran tutkimusryhmässä ja monessa kansainvälisessä suojelu- ja tutkimushankkeessa Pohjoismaissa ja Venäjällä.

sydämet

Elämä on kuin pyörremyrsky. Iloineen ja suruineen se kiitää ohi, kunnes eräänä päivänä vauhti hidastuu ja löytää itsensä pohtimasta; kuka minä olen, miten elämäni elin tai mitä minusta jää jälkeen. Kenkä rautatiekiskon vieressä tai sydämenkuva tienvarren koivussa - ehkä kuvia, mielikuvia, titteleitä, muistoja, tunteita laidasta laitaan. 

Me seuraamme tarkasti koronan etenemistä ja sen mukaan päätämme esitysajat. Seuraa tiedotustamme, ilmoitamme ajat heti kun päätös esityksistä on tehty.

IMG_0109.JPG

Kaiverretut

Suunnitelmissa iloinen, elämänmakuinen ja kaihoisakin esitys hyvinkääläisten postausten, sketsien, runojen ja hyvän musiikin tahdissa.

IMG_2966_edited.jpg

Repliikkien ilotulitusta, yllättäviä käänteitä, pukuloistoa, upeita lavasteita, sykähdyttävää musiikkia

tarjoillaan KulkuriTeatterin uudessa näytelmässä
 

HYVINKÄÄ COCKTAIL

eli

täällä Hopeavuoren alla

 

Tämä cocktail on juuri sitä, mitä KulkuriTeatterilta on lupa odottaa! Tarjoillaan jäisenä kylmähermoisille, lämpimänä kuumahermoisille. Ei ravisteta!

Ainekset: historiaa 25 prosenttia, nykypäivää 25 prosenttia, tulevaisuutta – no kannattaako sellaista kuvitellakaan Hyvinkää- nimisellä paikkakunnalla – taruja ja uskomuksia 25 prosenttia ja loput prosentit pelkkää huumoria ja hurlumheitä. Cocktailin kuorruttaa Charlotta Kivistön musiikki, Toni Keski-Liikalan tanssit ja Solina-kuoron naislaulajat.

Näytelmä Hyvinkäästä hyvinkääläisille, joka ei taatusti jätä ketään kylmäksi! Haaste päättäjille ja vaaleissa päättäjiä valitseville kaupunkilaisille. Tekevätkö valitsemamme edustajat viisaita päätöksiä, entä virkamiehet? Ajattelevatko he niitä hyvinkääläisiä, joita heidän päätöksensä koskevat. Entä mitä paikallinen lehti kirjoittaa kaikesta tästä?

Lintukotomme kehitys muutaman savun pikkukylästä yli 40 000 ihmisen kaupungiksi on vain parin kolmen vuosisadan mittainen. Onko asukasluvun ja budjetin kasvun rinnalla havaittavissa muuta kehitystä? Tuetaanko Hyvinkäällä monipuolista kulttuuria? Tietääkö kukaan onko Hopeavuorella vuorenhaltijaa tai edes hopeaa?

Kevyesti nostalginen aikamatka alkaa vuodesta 1760 ja jatkuu tähän päivään. Episodimainen näytelmä tarjoaa myös tuttuja muistikuvia ja huvittavia väläyksiä nuorisokulttuurista ennen tätä päivää. Näytelmän musiikissa soivat ajan rytmit polskasta jiveen ja kulkurit esittävät ne suurella sydämellä. Koomisen, tarun ja toden välimaastossa liikkuvan näytelmän punaisena lankana on teatteri, Suomen kansan lempilapsi, joka on kiistatta pysyvä osa kansallista kulttuuriamme. Miten on Hyvinkäällä?

Kun Hyvinkää Cocktail on juotu, on jäljellä joukko kysymyksiä. Niihin kulkureiden uusi näytelmä ei anna valmiita vastauksia. Ne pitää katsojan löytää itse.

Kesto väliaikoineen noin 2 tuntia

Liput: 15/12€ ennakkoon numerosta 050 557 9997 tai liput@kulkuriteatteri.fi

Lisätietoja ja kuvia kotisivuiltamme www.kulkuriteatteri.fi

ESITYKSET Hyvinkään Willanäyttämöllä, Kankurinkatu 4-6: 

la 17.4.              klo 15            ensi-ilta       

su 18.4.             klo 15                                                       

pe 23.4.             klo 19                                                       

la 24.4.              klo 19            Aapo-klubi                                                   

su 25.4.             klo 15           


Tervetuloa Cocktailille!

Hyvinkää Cocktailin - tekijät

käsikirjoitus ja ohjaus Benita Kivistö

musiikin sävellys, sovitus ja johto Charlotta Kivistö

lavasteet ja tekniikka Aarno Jalonen

puvustus Anni Eiristö, Hilkka Kauppinen, Benita Kivistö, Helena Saarinen

tanssit ja koreografia Toni Keski-Liikala

Naiskuoro Solina ja rooleissa parikymmentä KulkuriTeatterin omaa näyttelijää

 

sivu päivitetty 09.03.2010  

kuninkaan eväät.jpg
bottom of page