Charlotta Kivistö on aloittanut

Turun filharmonisen orkesterin

II intendenttinä elokuun alussa. 

Kuluneen vuoden aikana hän on toiminut muun muassa Helsingin juhlaviikkojen klassisen musiikin vastaavana tuottajana, Riihimäen Kesäkonserttien toiminnanjohtajana ja Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n vt. toiminnanjohtajana.

– Erilaisten kulttuurihallinnon tehtävien ja tapahtumatuottajan töiden ohella päätyöni on lähes 15 vuoden ajan ollut Hyvinkään Orkesterin intendenttinä. Keikkailen edelleen ahkerasti pääasiassa viulistina ja kanttorin tehtävissä, ja minulla onkin juuret syvällä keskiajassa – olen vuosien varrella vieraillut useaan otteeseen hovimuusikkona Turun linnan keskiaikaisessa kuninkaansalissa, Charlotta kertoo.

C Turkuun kuva.jpg
Kuva: Kimmo Alakunnas

MIKSI TURKU JA TURUN FILHARMONINEN ORKESTERI?

– Turun filharmoninen orkesteri on maamme merkittävimpiä ja maineikkaimpia orkestereita, ja Turku ehdoton suosikkikaupunkini. Etsin paraikaa asuntoa muuttaakseni Hyvinkäältä Aurajoen rantamille. Musiikkitalohanke on ainutlaatuinen, ja orkesterin toimintaympäristö teattereineen, museoineen, musiikkijuhlineen ja keskieurooppalaisine jokirantoineen vertaansa vailla. Ensimmäisessä konsertissa istuessa tuntui epäuskoiselta saada työskennellä näin mahtavassa työpaikassa.

MITÄ TYÖHÖSI KUULUU JA MILTÄ TFO:N LÄHITULEVAISUUS NÄYTTÄÄ?

– Olen tullut orkesteriin lisäresurssiksi, kun TFO:n lähitulevaisuus ei enää musiikkitalohankkeen myötä olekaan ihan tavanomaista orkesteriarkea. Hanke etenee ja talon valmistuminen siintää yllättävän lähellä – sitä ennen konsertit vanhassa talossa pyörivät kuten ennenkin, kun samalla ohjelmistoja ja tulevaisuutta rakennetaan uutta taloa silmällä pitäen. Pääasiassa työpöydälleni siirtyy töitä I intendentin Nikke Isomöttösen pöydältä, mutta tarkempi työnjako muotoutuu päivä päivältä, tehtävä tehtävältä. Muodostamme Niken ja apulaisintendentti Niina Helanderin kanssa tehokkaan, toinen toistamme tukevan trion.

MITÄ KULTTUURIA ITSE KULUTAT VAPAA-AJALLASI?

– Koska työskentelen kulttuurialalla, toimin useissa luottamustehtävissä ja keikkailen itse paljon, ei varsinaista vapaa-aikaa juurikaan jää. Käyn paljon teatterissa ja oopperassa, ja aina kun mahdollista kuuntelemassa erilaisia konsertteja. En vielä pandemian jäljiltä ole uusinut Museokorttiani, mutta se on oiva väline ja kannustaa myös pikapiipahduksiin museoissa kesken keikkareissujen. Kulttuuri on minulle elämäntapa ja elinehto.