KYLILLÄ KUULTUA - Musiikki

 

 

KulkuriTeatterin musiikkivastaavana toimiva Charlotta Kivistö kokoaa kulloiseenkin teatteriproduktioon ammattimuusikoista koostuvan dream teamin. Musiikki soi kaikissa teatterin esityksissä livenä, ja tanssit tanssitaan ja laulut lauletaan aina elävän orkesterin säestyksellä.

 

Kylillä kuultua -näytelmän lauluista lähes jokainen on Charlotan käsialaa. Hänen lisäkseen helmikuisen HaamuOrkesterin muodostavat Sami, ukulelebasso, Mertsi, loota sekä Mosse/Pasi, kitara ja laulu. Monen teatterilaisen musiikinharrastustaustastakin on iloa, kun HaamuOrkesterin riveihin liittyy yksi jos toinenkin kulkurisoittelija aarretta etsiessään.

ELÄVÄÄ MUSIIKKIA JA HUHUILEVIA HAAMUJA

Musiikkivastaavan rooli periytyi alun alkuaan Charlotalle Jaakko Kivistöltä, KulkuriTeatterin kunniapuheenjohtajalta. 1990-luvun alkupuoliskolla Jaakko säesti pianolla tai harmonilla kaikki esitykset, laulatti yhteislaulut ja kirjoitti monien teatterilaulujen nuotit korvakuulolta elokuvista, kaseteilta, levyiltä… Yhä vielä vanhimpien teatterilaisten kätköistä löytyy Jaken kirjoittamia nuotteja, jotka on faksattu tai kopioitu vanhalle faksipaperille. Muutaman vuoden jälkeen Jaakon yhden miehen orkesteriin liittyi Charlotta ja 2000-luvulle tultaessa musiikkivastaavan tehtävä koki sukupolvenvaihdoksen. Yhä vieläkin Jaakko on aina välillä mukana soittamassa, etenkin kun tämmätään kansanmusiikkia harmonilla.

KulkuriOrkesterissa on vuosien mittaan nähty lukuisia, pääosin hyvinkääläisiä ammattimuusikoita. Charlotta itse on soittanut kaikissa esityksissä ja toimii KulkuriOrkesterin johtajana. Charlotta kokoaa ja sovittaa näytelmien musiikit ja hänen kynästään ovat myös lähtöisin monet teatterin musiikkinumerot Vanutehtaan valssista siperialaiseen susihumppaan, Rauhan nukutuslaulusta Ierikän sottiisiin ja legendaariseen luuoopperaan.

  • KulkuriTeatterin FB