top of page
Sivun tekstit Benita Kivistö  
IMG_20240206_0002.jpg
kp02 1 kopio.jpg

Tapahtuman suunnittelivat ja toteuttivat
Benita Kivistö ja Helena Bäckman

Viimeinen

Kytäjän Kartanon

Kesäpäivä

Sunnuntaina 18.8.2002

Copy of kp00 8 kopio.jpg

Kytäjän kolmas kesäpäivä oli suositumpi kuin koskaan. Niin KulkuriTeatteri, kartanokierrokset kuin monet eri tapahtumat houkuttelivat paikalle yli 1500 ihmistä. Siksi tai ehkäpä juuri siitä huolimatta Kesäpäivä järjestettiin nyt viimeisen kerran. 

Kesäpäivät huokuivat nostalgiaa, sillä päivien tuottajat Benita ja Helena tiesivät järjestävänsä ne nyt viimeistä kertaa. Kesäpäivistä oli tullut niin suosittuja, ettei parkkipaikkoja riittänyt kaikille, eikä moni mahtunut kartanokierroksille ja teatteriesitysten istuinpaikatkin loppuivat saman tien. 

Alunperin pieneksi kyläiloitteluksi suunniteltu tapahtumaan tuli vieraita tuli kaukaa muista kunnistakin. Ohjelma paisui suurtapahtumaksi ja sellaisenaan jää tekijöiden kiitolliseen ja tyytyväiseen mieleen.

170915 008_edited.jpg
P1010006.JPG

Rytkön koulun pihalla järjestettiin erilaista ohjelmaa. Kuvassa Hyvinkään Erämatkojen luontopiste.

KESÄPÄIVIEN OSALLISTUJAT:

Maatalousyhtymä Laakkonen
Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään seurakunta
Hyvinkään Taideyhdistys
Hyvinkään Sanomat
Hyvinkään oppaat
Pitopalvelu Korpela
KulkuriTeatteri
Samuli Mikkola ja
Markus Koivuniemi
Hallahuhdan ratsastustalli
Susihuhdan ratsastustalli
Juuso Aranko ohjelmapalvelu
Kytäjän kylän yhdistykset
sekä
muita yhdistyksiä ja yksityishenkilöitä

IMG_2326_edited.jpg

Rytkön koulu sijaitsee Kytäjärven rannalla, kauniilla niemellä. 

17 6 2000 Kartano.jpg

KulkuriTeatterin näyttelijät osallistuivat Kesäpäivään teatteriesityksillä, opastamalla kartanossa ym. 

P8170012.JPG
016.JPG

KulkuriTeatteri on esiintynyt lukemattomissa paikoissa ja lähes aina esitykset ovat olleet loppuunmyytyjä. Tästä on ollut seurauksena se iloinen asia, että teatteri on kyennyt hankkimaan itselleen sekä valo- että äänikaluston, joka puolestaan on mahdollistanut yhä useamman ja yhä laajemmalle ulottuvan keikkailun.

Ääni- valo- ja lavastajamiehemme Aarno Are Jalonen on sisustanut pakettiautonsa studioksi, josta on helppo hoidella hommat joka säällä. Tällä toimivalla kokonaisuudella on ollut mitä hauskinta keikkailla sekä lähellä että vähän kauempanakin.

Kaikkina kolmena kesäpäivänä kalustoa onkin tarvittu milloin äänentoistossa milloin esitysten valaistuksessa.

ON KIITOSTEN AIKA

IMG_2021_edited.png

Helena Bäckman Pyörlän emännän roolissa Katri Lehdon näytelmässä Leiwo.

Kolme onnistunutta kesäpäivää on nyt takana. Ne toteuttivat meidän järjestäjien toiveet viimeiseen pisaraan. Loimme tapahtuman, joka yllätti meidät itsemmekin suosiolla ja positiivisuudella. Kiitosta satoi, yhtään ainoaa arvostelua en itse saanut, vaikka kävijöitä oli tuhansia yhteensä. 

Haluan kiittää Maatalousyhtymä/Yrjö Laakkosta, joka luovutti kartanon puistoineen käyttöömme, Arja Liuskia asian tukemisesta  sekä Hyvinkään kaupunkia taludellisesta tuesta. Kiitos kaikille yhteistyötahoille, talkooväelle, esiintyjille ja yleisölle. Teidän takianne tämä kannatti tehdä.

Mutta aivan erityisesti haluan kiittää taitavaa,  iloista yhteistyökaveriani Helena Bäckmannia. Kanssasi oli suuri ilo työskennellä. Suuri kiitos puolisoillemme Jaakko Kivistölle ja Marko Saariselle siitä moninaisesta työstä, jota tapahtuman hyväksi teitte ja kaikesta tuesta, jota saimme teiltä. Nyt on aika tyytyväisin mielin onnitella toisiamme ja vetäytyä suunnittelemaan uusia temppuja.

Lopetan raporttini Kytäjän korvesta tähän ja sulkeudun suosioonne. 

Benita Kivistö ohjaaja,
Kytäjän Kylätoimikunnan perustajajäsen
KulkuriTeatterin perustaja 

IMG_9383_edited.png

Benita Kivistö Ulrikan roolissa  Katri Lehdon näytelmässä Kuninkaan eväät.

Hyvinkään Sanomien toimittaja Satu-Maaria Natunen kirjoitti: "Yleensä tapahtumaa kuin tapahtumaa parannellaan edellisvuosina saadun kritiikin pohjalta. Kartanon Kesäpäivää on ollut hankala parannella, sillä pääpuuhanaisten Benita Kivistön ja Helena Bäckmanin mukaan viime kerrasta tuli vain myönteistä palautetta." 

Päivitetty 8.1.24 bj

bottom of page