Uutta suunnitellen ja mennyttä muistellen

KulkuriTeatterin joulu Willan Galleriassa 

 

Teatterimme suurtyö: jouluikkunoiden suunnittelu ja toteutus  Kauppakeskus Willaan 

Ei puhettakaan, että korona olisi estänyt joulun tunnelmaa ja iloa, kun Kauppakeskus Willan Galleriaan rynnistivät joulun ilosanomaa tuomaan satumaiset enkelit, mystiset karvaotukset, tontut, Lapin kansa, sekä kruunupäinen Hallatar, kullalla ja hopealla vuorattuine garderoobeineen poroineen, aarteineen, kruunuineen ja jalokivineen.

Lahjoja kalastavat pikkutontut, kuorossa laulavat staalot, susiluolan asukit ja seimen ympärille kokoontuneet enkelit – kaikki nämä ja monta muuta pientä yksityiskohtaa ihastuttivat Benita Kivistön suunnittelemissa ja kokoamissa Willan jouluikkunoissa 5.12.2020–6.1.2021.

 

Jouluikkunat 

Palkittu Benita

KulkuriTeatteri sai juhlia viidesti ohjaajaansa!

Hyvinkää-Seura:

Sisar Hopea 2007

Suomen Harrastaja-

teatteriliitto:

Kultainen ansiomerkki 2010

Hyvinkään kaupunki:

Taidepalkinto 2010

Hyvinkää-Seura:

Kotiseutupalkinto 2019

Hyvinkään ympäristön-

suojeluyhdistys:

Hyvinkään

ympäristöpalkinto 2020

Benita Kivistö sai tunnustusta sekä valtakunnalliselta että paikalliselta tasolta teatterin monialaisena tekijänä

Olemme saaneet kolmenkymmenen teatterimme toimintavuoden aikana valmistautua esityksiimme ohjaajamme Benita Kivistön luotsaamina, useimmiten näytelmät ovat olleet myös hänen itsensä kirjoittamia. Yhdessä on valmistettu puvut, lavasteet, roudattu, jännitetty ja juhlittukin.  Olemme saaneet näytellä täysille saleille ja nauttia yleisön varauksettomista kiitoksista ja kokea, että työtämme on arvostettu.

Kaikkien palkintojen myöntämiskriteerit ovat olleet samansisältöisiä. Ne on jaettu moniosaamisesta: käsikirjoittamisesta, ohjaamisesta, puvustuksesta, lavastuksesta, Hyvinkään historian valottamisesta ym. Taidepalkinnon luovuttanut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Rantalainen lopetti onnittelupuheensa sanoihin: "En voi edes kuvitella mitä kaikkea teatteriesityksen valmistamiseen kuuluu, mutta me kaikki, jotka olemme nähneet kulkureiden esityksiä voimme sanoa, että ne ovat olleet hienoa katsottavaa.”

KulkuriTeatterin hallitus

Eivät malttaneet Joulupukki  ja Joulumuori tonttuineenkaan ajaa kutsuvien jouluikkunoiden ohi, vaan istahtivat hetkeksi lahjojenjakokiireiden keskellä joulumaahan tervehtimään muutamina jouluisina viikonloppuina iloisia ohikulkijoita.

 

Tontut (vasemmalta Eevi Kivelä, Aino Reetta Tulkki ja Martta Korpela sekä kuvasta puuttuvat Anna-Stiina Pouta ja Miina Nieminen) olivat myös Joulupukin matkassa ON AIR HYVINKÄÄn  joululähetyksissä 15.12. ja 22.12.

  • KulkuriTeatterin FB