Kulkurit toivottavat onnea ja menestystä uudelle vuonna 2015 yksimielisesti valitulle puheenjohtajallemme Charlotta Kivistölle. Hallituksen jäsenet muistelevat tässä Charlotan edesottamuksia teatterissa. 

"Huumoria ja esiintymisen iloa"

JAAKKO KIVISTÖ

kunniapuheenjohtaja

Enkelin roolissa 6-vuotiaana näyttelijäuransa aloittanut musiikkivastaavamme tuntee jokaisen teatterilaisen ja jokainen tuntee hänet ja hänen taitonsa ja lahjakkuutensa, joten teatterimme jatkaa toimintaansa mitä turvallisimmissa käsissä nuorin voimin ja entistä ehompana. Ei ainoastaan kulkurit vaan monet muutkin teatterilaiset ja tietenkin musiikin ammattilaiset tuntevat Charlotan ja kutsuvat häntä milloin mihinkin bileisiin itään ja länteen, pohjoiseen ja etelään. Intendentin tehtävät Hyvinkään orkesterissa johtivat Suomen sinfoniaorkesterien hallitukseen sen nuorimpana jäsenenä. Intendentin työn rinnalle tuli Riihimäen kesäkonserttien toiminnanjohtajan työ ja ihan viimeisin kutsu tuli Lappeenrantaan, jossa Charlotan organisointikykyjä kaivataan laulukilpailujen organisaatioon, sihteerin tehtäviin.

Jaakko luovutti puheenjohtajan tehtävät Charlotalle. Myöhemmin hänestä leivottiin teatterimme kunniapuheenjohtaja.

Kanttori Valma Putken tarkalta silmältä ja vielä tarkemmilta korvilta ei mikään jää havaitsematta!

Pohjanneitona Lemminkäinen -näytelmässä Anni Eiristön kanssa 2000 ja Willastudion avajaisissa 1998.

Olemme saaneet nauttia taitavan säveltäjän ja musiikin johtajan työn tuloksista jo monia vuosia - kuka voisikaan soittaa viululla tai pianolla paremmin esityksiämme värittäen kuin mitä Charlotta tekee. Hänen näppäriä sormiaan tottelevat myös harmonikka, kitara, cembalo, urut ja mandoliinikin, onpa hän soittanut duettoakin itsensä kanssa uruilla ja viululla!

Viime syksynä ensi-illan saanut Karoliina Kihokin kommervenkit oli Charlotan aikaansaannos ja ikään kuin hänen tähänastisen työnsä huipennus sävellyksineen ja sovituksineen. Uutta oli se, että myös käsikirjoitus ja osin ohjaus olivat hänen käsialaansa.

Toivotan uudelle pj:lle menestyksen vuosia KulkuriTeatterissa ja kaikilla muillakin työaloilla sekä ikiomassa yksityiselämässä.  Toivon Charlotan vievän hänelle niin perin ominaista huumoria ja esiintymisen iloa kaikkien meidän jörrikkä-suomalaisten keskuuteen - kunhan muistaa, että kynttilää tulee polttaa vain toisesta päästä! 

Aina pitää olla hauskaa ja tässä porukassa sitä tuppaa olemaan ihan tilaamattakin. Uuden puheenjohtajamme rakkaat miehet (vas.) Aki Korpela ja väistyvä puheenjohtaja Jaakko Kivistö.

Kytäjän kartanon mamsselli, Constantin Linderin puoliso Marie Linderinä Katri Lehdon kirjoittamassa näytelmässä Leiwo 2009.

"Charlotalla on suojelusenkelin virka"

hallituksen jäsen

Jarno Hannula, varapj

Näin harrastelijan näkökulmasta on Charlotalla esityksissä usein myös suojelusenkelin virka, kun hän kuiskaten pelastaa soittimensa takaa "bläkärin mustaan kaivoon" tippumaisillaan olevan teatterilaisen. Onhan se ihan käsittämätöntä, että joku hoitaa meikit, musat ja muistaa siinä ohella puolestasi tanssien askeleet sekä kaikkien muiden replat -ilman papereita, totta kai.

Välillä pitää taikoa miehestä Pulla, opettaa näyttelijöitä kädestä pitäen tulemaan sujuvasti ulos koirankopista, äänenavauksesta on huolehdittava ja ylipäätään aina  pitää jöötä! 

"Charlotan ihanat äänimaisemat"

AKI KORPELA

hallituksen jäsen

Charlotta on paitsi vastannut musiikista, myös toiminut vuosia teatterin meikkaajana. Kaikki kanssanäyttelijät ovat istuneet Charlotan meikkauspenkissä ennen lavalle astumista.

Charlotta esiintyy myös itse näyttelijänä lähes kaikissa näytelmissä. Rooleja on riittänyt kartanon emännästä kanttorin kautta kanaemoon, joka ”ei vielä ollut skypettänyt tipuilleen” tai kävi munimassa Pekka Töpöhännän pihalla. 

Ehkä Charlotan oma kokemus näyttämöllä heijastuu hänen tarkkaan kykyynsä loihtia kulkureiden näytelmiin äänimaisemia.  

Muusikkomme osaa myös ohjata tansseja. Yleensä teatterimme on palkannut tuotoksiinsa ammattikoregrafit, joiden ohjausta Charlotta palauttaa kanssanäytelijöiden mieleen, mutta sellainenkin ihme on nähty, että esitykseen on yhtäkkiä tarvittu Charlotan oma koreografia. Sellainenkin onnistuu.

Hammastarkastus maitolaiturilla ja Lahjan ja Pezzzan lempeä torilla.

"Kaikki kanssanäyttelijät ovat istuneet Charlotan meikkauspenkissä." Aki jo 25 vuotta!

"Ihana, rakas,  suurisydäminen Lotu"

MARKE EIRISTÖ 

ohjaajan assistentti

En ikinä unohda Charlotan katsetta, kun hän suoraan ja vilpittömällä lapsen uskolla katsoi minua kun lauloin kulkureiden ensimmäisissä produktioissa v. 1991 Kytäjän Maapirtillä Joulu on enkelten –näytelmän enkelilaulua.  Minulla oli täysi tekeminen, että sain laulun klaarattua kunnialla kotiin.Kuinka moni saa säestäjäkseen sellaisen ammattilaisen, joka transponoi tuosta vaan, seuraa soitollaan laulajaa, vaikka laulu ei

aina ihan pulkkaan menisikään tai muistaa kappaleen kuin kappaleen ulkoa! Entäs Charlotan sävellykset meille teatterilaisille. Lukuisat lastenlaulut, sovitukset mitä ihmeellisimmistä kappaleista ja kuinka moni saa laulettavakseen varta vasten hänelle sävellettyä laulua. MusPus kuulemma oli tehty osittain juuri sellaiseksi kuin se oli, jotta minun hengittämistäni saadaan parannettua. Kuinka ylpeä olinkaan saadessani laulaa soolon Violankadun laulusta; sekin aivan omaa luokkaansa. Tai kukapa voisi unohtaa ihanaa Eino- laulua hopeavuoressa, se on ehdottomasti yksi lemppareistani kuin myös Tango Erotique Aulin ja Sakun jutusta Illusiooni. Ihailen myös Charlotan hermoja opettaa meille viikosta toiseen samoja lauluja uudestaan ja uudestaan ja ettei hän päästä meitä helpolla, vaan aina saa tuloksesta parhaan mahdollisen. Kyllä on välillä syytä Valma Putken meille vähän ärähtää, kun tämä sonnilauma ei sitten niin millään vaivaudu opettelemaan laulun sanoja aikanaan tai muuten vaan sähelletään kaikkea turhaa. Sitä ei vaan aina tajua kuinka rautainen musiikin ammattilainen meidän joukossamme onkaan.

Charlotta on myös paljon muuta, meikkaaja, kampaaja, roudaaja, kahvitusten järkkääjä, muistaa aina kaikkia ihanilla yllärilahjoillaan, auttaa kaikkia kaikessa, on aina paikalla ja ajoissa, iloisella tuulella, lista voisi olla loputon.

Ja ennen kaikkea hän on käsittämättömän hyvä, rakas ja luotettava ystävä, jolla on äärettömän suuri sydän. 

Anna-Mari Eiristö oli 7-vuotiaan Charlotan idoli niin kuin muutkin näytelmän teinitytöt.

Vantaanjoen vesiensuojeluyhdistyksen gaala ja Lady Wanda 

  • KulkuriTeatterin FB