Etusivu  bn blogi   Info  Kulkurit  Kulkuriblogi  Historia  Liput   


VALTA VAIHTUI

Vuosikokous valitsi kulkureiden uudeksi puheenjohtajaksi yksimielisesti teatterimme musiikkivastaavan

CHARLOTTA KIVISTÖN


Koko jäsenkuntamme haluaa toivottaa onnea ja menestystä rakkaalle Lotullemme hänen uusissa koitoksissaan, joista ensimmäinen suurempi sellainen on teatterimme 25-vuotisjuhlan organisoiminen.

Hallituksen jäsenet muistelevat tässä Charlotan edesottamuksia teatterissa. Jokaisella kun on ihan oma suhde monitoiminaiseemme. Tämän aukeaman kuvat on ottanut Are ja tekstin kirjoittanut b - näillä toivotamme omalta osaltamme onnea ja menestystä!

Maija MaitopartaTöpöhännässä

  ja ihan itsenäänkinJ
AAKKO, väistyvä puheenjohtajamme

Enkelin roolissa 5-vuotiaana näyttelijäuransa aloittanut musiikkivastaavamme tuntee jokaisen teatterilaisen ja jokainen tuntee hänet ja hänen taitonsa ja lahjakkuutensa, joten teatterimme jatkaa toimintaansa mitä turvallisimmissa käsissä nuorin voimin ja entistä ehompana.
 

Ei ainoastaan kulkurit vaan monet muutkin teatterilaiset ja tietenkin musiikin ammattilaiset tuntevat Charlotan ja kutsuvat häntä milloin mihinkin bileisiin itään ja länteen, pohjoiseen ja etelään. Intendentin tehtävät Hyvinkään orkesterissa johtivat Suomen sinfoniaorkesterien hallitukseen sen nuorimpana jäsenenä. Intendentin työn rinnalle tuli Riihimäen kesäkonserttien toiminnanjohtajan työ ja ihan viimeisin kutsu tuli Lappeenrantaan, jossa Charlotan organisointikykyjä kaivataan laulukilpailujen organisaatioon, sihteerin tehtäviin. 


Olemme saaneet nauttia taitavan säveltäjän ja musiikin johtajan työn tuloksista jo monia vuosia - kuka voisikaan soittaa viululla tai pianolla paremmin esityksiämme värittäen kuin mitä Charlotta tekee. Hänen
näppäriä sormiaan tottelevat myös harmonikka, kitara, cembalo, urut ja mandoliinikin, onpa hän soittanut duettoakin itsensä kanssa uruilla ja viululla!

Viime syksynä ensi-illan saanut Karoliina Kihokin kommervenkit oli Charlotan aikaansaannos ja ikään kuin hänen tähänastisen työnsä huipennus sävellyksineen ja sovituksineen. Uutta oli se, että myös käsikirjoitus ja osin ohjaus olivat hänen käsialaansa.

 

Toivotan uudelle pj:lle menestyksen vuosia KulkuriTeatterissa ja kaikilla muillakin työaloilla sekä ikiomassa yksityiselämässä.  Toivon Charlotan vievän hänelle niin perin ominaista huumoria ja esiintymisen iloa kaikkien meidän jörrikkä-suomalaisten keskuuteen - kunhan muistaa, että kynttilää tulee polttaa vain toisesta päästä! 


Säestäjänä...

  ---    ääninaisena...

Marjun kanssa salaisuuksia!

 Viulisitina; Herojan Matti säestää. Fasterin rooli on tärkeä!


 JARNO, varapuheenjohtaja

Näin harrastelijan näkökulmasta on Charlotalla esityksissä usein myös suojelusenkelin virka, kun hän kuiskaten pelastaa soittimensa takaa "bläkärin mustaan kaivoon" tippumaisillaan olevan teatterilaisen. Onhan ihan se käsittämätöntä, että joku hoitaa meikit, musat ja muistaa siinä ohella puolestasi tanssien askeleet sekä kaikkien muiden replat -ilman papereita, totta kai.
 

 Kanana Töpöhännässä

 Koirankoppiakin piti koettaa.

 Valma Putki kerrankin iloisena


MARKE,
ohjaajan assistentti

 

En ikinä unohda Charlotan katsetta, kun hän suoraan ja vilpittömällä lapsen uskolla katsoi minua kun lauloin kulkureiden ensimmäisissä produktioissa v. 1991 Kytäjän Maapirtillä Joulu on enkelten –näytelmän enkelilaulua.  Minulla oli täysi tekeminen, että sain laulun klaarattua kunnialla kotiin.

 

Entä kuinka moni saa säestäjäkseen sellaisen ammattilaisen, joka transponoi tuosta vaan, seuraa soitollaan laulajaa, vaikka se ei aina ihan pulkkaan menisikään tai muistaa kappaleen kuin kappaleen ulkoa!

Entäs Charlotan sävellykset meille teatterilaisille. Lukuisat lastenlaulut, erinäiset sovitukset mitä ihmeellisimmistä kappaleista ja harva saa laulettavakseen varta vasten hänelle sävellettyä laulua. MusPus kuulemma oli tehty osittain juuri sellaiseksi kuin se oli, jotta minun hengittämistäni saadaan parannettua. Kuinka ylpeä olinkaan saadessani laulaa soolon Violankadun laulusta; sekin aivan omaa luokkaansa. Tai kukapa voisi unohtaa ihanaa Eino- laulua hopeavuoressa, se on ehdottomasti yksi lemppareistani kuin myös Tango Erotique Aulin ja Sakun jutusta Illusiooni.

 

Ihailen myös Charlotan hermoja opettaa meille viikosta toiseen samoja lauluja, kerta kerran jälkeen uudestaan ja uudestaan sekä sitä ettei hän päästä meitä turhan helpolla, mutta kuitenkin aina saa tuloksesta parhaan mahdollisen ja kyllä siellä on välillä syytä Valma Putkenkin meille vähän ärähtää, kun tämä sonnilauma ei sitten niin millään vaivaudu opettelemaan laulun sanoja aikanaan tai muuten vaan sähelletään kaikkea turhaa

Lyhyesti ja ytimekkäästi sitä ei vaan aina tajua kuinka rautainen musiikin ammattilainen meidän joukossa onkaan.

 

Charlotta on myös paljon muuta, meikkaaja, kampaaja, roudaaja, kahvitusten järkkääjä, muistaa aina kaikkia ihanilla "ylläri" lahjoillaan, auttaa kaikkia kaikessa, on aina paikalla ja ajoissa, iloisella tuulella, lista voisi olla loputon.

 

Ja ennen kaikkea hän on käsittämättömän hyvä, rakas ja luotettava ystävä, jolla on äärettömän suuri sydän

 

Ihana, ihastuttuva Lotu!


Studion avajaisissa

   Pythiana Piruntanssissa  Marie Linderina Leiwossa


AKI,
hallituksen jäsen

Charlotta on paitsi vastannut musiikista, myös toiminut vuosia teatterin meikkaajana. Kaikki kanssanäyttelijät ovat istuneet Charlotan meikkauspenkissä ennen lavalle astumista. 

Charlotta esiintyy myös itse näyttelijänä lähes kaikissa näytelmissä. Rooleja on riittänyt kartanon emännästä kanttorin kautta kanaemoon, joka ”ei vielä ollut skypettänyt tipuilleen” tai kävi munimassa Pekka Töpöhännän pihalla. 

Ehkä Charlotan oma kokemus näyttämöllä heijastuu hänen tarkkaan kykyynsä loihtia kulkureiden näytelmiin äänimaisemia.  

Muusikkomme osaa myös ohjata tansseja. Yleensä teatterimme on palkannut tuotoksiinsa ammattikoregrafit, joiden ohjausta Charlotta palauttaa kanssanäytelijöiden mieleen, mutta sellainenkin ihme on nähty, että esitykseen on yhtäkkiä tarvittu Charlotan oma koreografia. Sellainenkin onnistuu.


 Valma ja Taisto Lady Wandassa

   NASTAA-porukka turvallisuusseminaarissa   Vanutehtaan bättre folk

Viulistina ulkoilmatapahtumassa.

Skypettävänä kanana!

Sovitustakin pitää harrastaa.

Aina pitää olla hauskaa ja tässä porukassa sitä tuppaa olemaan ihan tilaamattakin. Vasemmalta uuden puheenjohtajamme rakkaat miehet Aki Korpela ja väistyvä puheenjohtaja Jaakko Kivistö.


 
Päivitetty 29.3.2015