y


      Etusivu  Info  Kulkurit  Kulissien takaa  bb  Historia  Liput  Kulkuriblogi      


METSÄ  - tapahtuman  ohjelma

avaajana ja suojelijana vs. kaupunginjohtaja Jyrki Mattila


Yhteistyössä mukana

Naiskuoro Solina, Hyvinkääsali, Hyvinkään Kameraseura,  Hyvinkään Musiikkiopisto, Suomen Metsästysmuseo, KulkuriOrkesteri,
Atsoft Oy, Ravintola Harlekiini, PikkuKulkurit, Kuvitelmia Oy, Aamuposti, HYYSY, Maatalousyhtymä Laakkonen Yrjö, Jyrki ja Reetta Laakkonen, Liikunta- ja ilmaisupäiväkoti Ilmari, Hyvinkään Puutavara Oy, Sveitsinportin auto Oy, taiteilija Tiina Torkkeli, Hyvinkään kaupungin Ympäristökeskus, Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry,
Kaukasten Asukasyhdistys ry, Mona-Lisa OyOHJELMA AULASSA - la 25.10 klo 11.00-14.00 ja su 26.10 klo 12.00-14.00

klo 11.30 vs. kaupunginjohtaja Jyrki Mattila avaa Metsä-tapahtuman

klo 11.00  Lasten valokuvanäyttely avataan


Metsäkioskit - Metsäluonto tutuksi  
Yleisöllä on mahdollisuus tutustua suomalaiseen metsäluontoon ja erityisesti suomalaisiin puihin aulaan sijoitetuissa metsänäyttämökioskeissa. Eri alan asiantuntijat vastaavat yleisön kysymyksiin ja esittelevät omaa kioskiaan.  Erityisesti kaupunkimme luontoarvoihin voi tutustua Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistyksen luontokioskissa. 

Hyvinkään Kameraseuran valokuvanäyttely
Suomalainen metsä ja yksittäinen puu nähtynä kameran linssin läpi tutustuttaa katsojan paitsi taitavien valokuvaajien ottamiin kuviin myös antaa uuden näkökulman tuttuun aiheeseen.  Näyttely on avoinna yleisölle koko tapahtuman ajan. Näyttelyn koordinaattorina toimii Hyvinkään Kameraseuran puheenjohtaja Pekka Salminen.

Lasten valokuvanäyttely ”Minun metsäni”
Miten lapsi näkee luonnon, puut ja metsän? Entä mitä lapsi haluaa siitä kuvata, kun hänelle annetaan kamera ja täysin vapaat kädet. Se nähdään tässä näyttelyssä, joka on avoin koko Metsä-tapahtuman ajan. Kuvat ovat Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistyksen lapsille järjestämän valokuvauskilpailun satoa. Näyttelyn koordinaattorina toimii biologi Terhi Korpela

Hyvinkään Musiikkiopiston nuoret muusikot
Metsä ja luonto ovat innoittaneet lukuisia säveltäjiä luomaan upeaa luontoaiheista musiikkia. Musiikkiopiston taitavat opiskelijat esittävät niitä ja omia taitojaan aulassa tapahtuman aikana. Koordinaattorina toimii Hyvinkään Musiikkiopiston rehtori Pia Kärjes-Peltola.

Kotikuusen kuiskeita
Kulkurit esittävät aulassa Suomen Metsästysmuseon järjestämän metsä- ja eräaiheisen laulukilpailun lauluja.

Sypressipullot, Tiina Torkkeli, Italialaiset juomapullot, 2014
Arvostamme hyvää viiniä, ruokaa, muotia, taidetta, kulttuurimaisemia matkustaessamme vanhoissa kulttuurimaissa. Koemme alemmuuden tunnetta, vaikka meidän tulisi olla ylpeitä Suomen luonnosta, metsistä, raikkaasta vedestä. Meillä on niihin oikeus, mutta myös vastuu niiden oikeasta käytöstä.
 OHJELMA SALISSA

 


la 25.10. klo 18.00 ja su 26.10. klo 15.00


Rakkaimmat Suomi-filmi klassikot näyttämöllä


METSIEN KÄTKÖISTÄ


vie katsojan Ansan ja Taunon maailmaan

Vielä niitä honkia humisee tukkijoen varrella, Rosvo Roope uhmasi luonnonvoimia matkatessaan satamasta satamaan, Munkkiniemen kreivi lauloi koskettavan rakkauslaulunsa metsämökissä, Silja nukkui nuorena matalan metsämökin vuoteessa ikiuneen. Näitä ja monia muita unohtumattomia kohtauksia mustavalkoisen elokuvan kulta-ajalta esittävät KulkuriTeatterin taitavat näyttelijät, tanssijat ja laulajat yhdessä ihanan Naiskuoro Solinan kanssa. Musiikista vastaa jälleen kerran KulkuriOrkesteri Charlotta Kivistön johdolla. Tervetuloa nauttimaan menneen maailman lumosta. Mikäli haluat, voit itsekin pukeutua vaikkapa Ansa Ikoseksi tai Tauno Paloksi ja huokaista: Oi niitä aikoja!lauantaina 25.10. klo 12.00 ja 13.30


Huikean oopperasadun maailman ensi-ilta!
 

KAROLIINA KIHOKIN KOMMERVENKIT 


koko perheen hersyvän hauska ooppera todesta ja tarusta, ystävyydestä ja suosta, jossa oikeastaan mikään ei ole niin kuin luulisi.


Sadunhohtoisen lastenoopperan on säveltänyt Charlotta Kivistö ja sen esittävät PikkuKulkurit vahvistettuna KulkuriTeatterin aikuisnäyttelijöillä. Musiikista vastaa KulkuriOrkesteri Charlotta Kivistön johdolla. Lavasteet ja puvut ovat kulkureiden taattua tasoa, joten katsomista ja kokemista riittää vauvasta vaariin. Ainutlatuinen tilaisuus nauttia upouudesta hyvinkääläisestä, lapsille sävelletystä ja lapsien esittämästä oopperasta. Kesto noin 50 minuuttia.

Oopperan valmistamista on tukenut Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistys ry.
 


                                                                                               Kuvat: Hanna Tarkiainen/kuvitelmia

Päivitetty 11.9.2014