Etusivu  bn blogi   Info  Kulkurit  Kulkuriblogi  Historia  Liput   

 

MAITOLAITURIN LUONA

käsikirjoitus ja ohjaus Benita Kivistö

Näytelmässä eletään vuotta 1952, jolloin Suomessa oli olympialaiset ja Armi Kuuselasta tuli miss Universum. Kasteenkylän asukit tapaavat maitolaiturin luona ja pistävät jopa tanssiksi tien kovimmalla kohdalla. Vuonna 1952 vietettiin maitolaiturilla laatuaikaa. Tytöt leikkivät maitolaiturin prinsessaa poikien säestyksellä.

Erittäin suosittua - vuonna 2002 valmistunutta - näytelmää tilattiin paljon enemmän kuin sitä pystyttiin esittämään. Kyllä me sitä kiersimmekin esittämässä eri puolilla Suomea kymmeniä kertoja. Erilaisia versioita tästä näytelmästä lienee kymmeniä ja yhä niitä toivotaan.
Puinen maitolaituri kulkee yhä mukana näytelmissämme, kuten nyt 2010 Hyvinkää Cocktailissakin. Sen on rakentanut teatterimme lavastaja Aarno Jalonen. Se toimii moitteettomasti jopa sateensuojana!

Vuosiin on mahtunut myös erilaisia miehityksiä, mutta moni alkuperäisessäkin näytelmässä ollut on yhä vielä mukana kuka enemmän kuka vähemmän. Maitolaituriin liittyy ihania muistoja, mutta myös surullisia. Rakas kulkurimme Liisa Koski-Lammi siirtyi taivaalliseen kotiin muutaman kuukauden kuluttua näytelmän esityksestä. Häntä me kaipaamme kovin.

Näytelmän lavastuksesta ja äänentoistosta vastasi Aarno Jalonen ja musiikista Charlotta ja Jaakko Kivistö. Puvustus oli Anni Eiristön, Hilkka Kauppisen ja Benita Kivistön ja rekvisiitta teatterilaisten omista varastoista.

 
   

Liisa Koski-Lammi nauttii toisen Jalasjärvisen serenaatista!

   
     
     
päivitetty 15.11.2010